sjajni Luka Šamanić

Pogledajte kako je Dario Šarić uništio prvake Lakerse i LeBrona, a mnoge je iznenadio načinom igre kakav još nije viđen; Srbin Jokić novim triple-doubleom ispisao povijest NBA-a

03.03.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Dva igrača s ovih prostora obilježila su utakmice koje su u NBA ligi odigrane u utorak, a to su Hrvat Dario Šarić i Srbin Nikola Jokić. Svoju najbolju utakamicu u NBA ligi odigrao je i 21-godišnji Hrvat Luka Šamanić...

Šibenčanin Dario Šarić, koji ove sezone nema sreće s ozljedama (dva puta ozljeda, a imao je i koronavirus, op.a.), napokon je dočekao 'svojih pet minuta.' Odigrao je Šarić najbolju utakmicu sezone i svakako je bio jedan od najzaslužnjih što su njegovi Phoenix Sunsi u gostima nadigrali aktualne prvake LA Lakerse 114:104.

Inače, Phoenixu je ovo bila 12. pobjeda u posljednjih 14 utakmica i sada su druga najbolja momčad Zapadne konferencije te su preskočili upravo LA Lakerse…

Šarić je za 26 minuta ubacio 21 koš (šut 7-17, trice 2-5), a uz to je upisao pet skokova, tri asistencije, jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte. U videu pogledajte sve šarićeve koševe:

Ono što je zanimljivo, otkad je stigao u Phoenix ovo mu je najveći broj ispucanih lopti - čime je mnoge iznenadio jer tako agresivan po koš dugo nije bio u NBA-u - uz dodatak kako je dosad tek četiri puta ubacio 20 ili više koševa u tom klubu. Podsjetimo, Šarić je u ljeto potpisao novi trogodišnji ugovor vrijedan 27 milijuna dolara čime su čelnici kluba jasno dali do znanja da na njega ozbiljno računaju. A napokon su ga dočekali u pravoj formi i agresivnog po koš…

Uz Šarića, koji je bio najbolji strijelac Sunsa, istakli su se Mikal Bridges s 19 koševa dok su Devin Booker i Deandre Ayton dodali po 17.

Kod Lakersa najbolji je bio LeBron James s 38 koševa.

Sjajnu večer imao je i srpski centar Nikola Jokić koji je u derbiju protiv Milwaukee Bucksa vodio svoje Denver Nuggetse do pobjede 128:97, a uz to se upisao u povijesne NBA knjige.

Naime, Jokić je ostvario novi triple-double učinak (37 koševa, 10 skokova i 11 asistencija) te je tako postao tek deveti igrač u povijesti NBA lige s najmanje 50 triple-double učinaka.

Iako je Denver ove sezone izgubio više utakmica nego su očekivali Jokić je svakako jedan od legitimnih kandidata za MVP-a sezone (najkorisniji igrač).

Inače, Jokiću je to bio devetog triple-double ove sezone, a s brojem od ukupno 50. triple-double učinaka ušao je u društvo velikana priključivši se tako Oscaru Robertsonu (181), Russellu Westbrooku (156), Magicu Johnsonu (138), Jasonu Kiddu (107), LeBronu Jamesu (97), Wiltu Chamberlainu (78), Larryju Birdu (59) i Jamesu Hardenu (53). No, obzirom da tek ima 26 godina jasno je kako bi mogao doći jako blizu nedostižnog Oscara Robertsona (181)…

Lista igrača s najviše triple-double učinaka

Dodajmo kako je kod Bucksa najbolji bio dvostruki MVP Giannis Antetokounmpo s 27 koševa i osam skokova.

Luka Šamanić je domaćoj pobjedi svojih San Antonio Spursa od 119 - 93 nad New York Knicksima sudjelovao sa 14 koševa (šut iz igre 5/7, trice 3/5), sedam skokova, jednom asistencijom, jednom ukradenom loptim i jednim blokom. Sve Šamanieve koševe pogledajte u video prilogu:

Trey Lyles je predvodio San Antonio sa 18 koševa, dok je kod New Yorka najbolji bio Immanuel Quickley sa 26 koševa.

Sinoć je na teren

istrčao Ivica Zubac čiji su LA Clippersi poraženi u gostima kod Boston Celticsa 112-117. Hrvat je odigrao 20 minuta i u tom je vremenu zabio osam koševa (šut iz igre 4/6) uz deset skokova i tri asistencije.

Kemba Walker je predvodio pobjedničku momčad sa 25 ubačaja, a Jaylen Brown je dodao 18.

Kod Clippersa je Paul George utakmicu završio sa 32 poena, dok je Reggie Jackson ubacio 25 koševa.

U preostalim utakmicama Memphis Grizzlies su sa 125 - 111 nadigrali Washington Wizardse, a Atlanta Hawks sa 94 - 80 Miami Heat.

Rezultati

  • Washington Wizards - Memphis Grizzlies 111-125
  • Boston Celtics - LA Clippers 117-112 (Ivica Zubac je odigrao 20 minuta za LA Clipperse, zabio je osam koševa i ugrabio deset skokova uz tri asistencije)
  • Miami Heat - Atlanta Hawks 80-94
  • San Antonio Spurs - New York Knicks 119-93 (Lka Šamanić je odigrao 20 minuta za San Antonio, zabio je 14 koševa i upisao sedam skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i jedan blok)
  • Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 97-128
  • Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 104-114 (Dario Šarić je odigrao 26 minuta za Phoenix, zabio je 21 koš i upisao pet skokova, tri sistencije i jednu ukradenu loptu)