Chacho napustio nba

Dario Šarić ostao bez važnog suigrača; Španjolac preselio u Moskvu

17.07.2017 u 14:39

Bionic
Reading

Momčad Philadelphia 76ersa, u kojoj je prošle sezone igrao Šibenčanin Dario Šarić, u poprilično drukčijem sastavu dočekat će početak nove NBA sezone

Osim što su nedavno kao prvog na draftu izabrali nadarenog playmakera Markellea Fultza očekuje se kako će i prošlogodišnji prvi izbor Ben Simmons dobiti svoje mjesto u prvoj petorci.

Jedan od onih koji je napustio klub jest i španjolski playmaker Sergio Rodriguez koji je odlučio, kako piše portal nbacro.com, nakon svoje druge NBA avanture vratiti se na Stari kontinent.

Naime, Rodriguez – koji je kao igrač Real Madrida 2014. proglašen za Najkorisnijeg igrača Eurolige (MVP) - je potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve na tri sezone te bi trebao nadomjestiti odlazak srpskog playmakera Miloša Teodosića koji je potpisao za NBA momčad LA Clippers.

U prvoj NBA epizodi Rodriguez je nastupao za Portland Trail Blazerse, Sacramento Kingse te New York Knickse u četiri sezone od 2006. do 2010. godine. Da bi u prethodnoj sezoni, popularni Chacho nosio dres Philadelphia 76ersa gdje je odigrao 68 utakmica uz 30 startova i prosjek od 7,8 koševa, 5,1 asistenciju uz 36% šuta za tri poena.

Mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić tijekom svoje rookie sezone dosta vremena provodio je upravo u razgovoru s osam godina starijim Rodriguezom. Nema sumnje kako Šariću ovaj odlazak simpatičnog Španjolca nije dobro sjeo…