Najbolji junior Europe

Dario Šarić odabrao Cibonu, a u klubu ne znaju ništa!?

24.11.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Dario Šarić, jedan od najboljih košarkaša svijeta rođenih 1994. godine, ipak se ne vraća u Istanbul u Fenerbahče Ulker – vrhunski posložen klub koji mu je nakon nekoliko treninga i upoznavanja ponudio četverogodišnji ugovor

Je li razlog odbijanja potpisa na milijunski ugovor s Fenerbahče Ulkera taj što se obitelj Šarić boji još jedne sezone u kojoj bi mladi Šibenčanin Dario bio više na klupi nego u igri?

Je li razlog taj što Dario u Hrvatskoj želi završiti srednju školu i tek nakon toga razmišljati o inozemstvu? Kako smo i prije pisali, obitelj Šarić odbila je nekoliko bogatih ponuda inozemnih klubova među kojima su bili CSKA, Unicaja, Maccabi i već spomenuti Fenerbahče Ulker.

Pri odlasku u Istanbul Predrag Šarić, otac 18-godišnjeg Daria, potvrdio je za tportal da je uz Fenerbahče Ulker jedina preostala opcija Cibona.

Kako pišu Sportske novosti, navodno je sa zagrebačkim klubom sve dogovoreno jer je Dario odlučio da je za njega najbolje da ove sezone igra u ABA ligi. Navodno je Cibona novac za odštetu od 550.000 eura, koju je Fiba odredila kao obvezu plaćanja na račun KK Zagreb, pronašla preko privatnih sponzora, a po pisanju SN ugovor bi bio na tri ili četiri godine, uz opciju odlaska u NBA ligu već na ljeto 2014. godine.

U Ciboni navodno o dolasku Šarića službeno još ništa ne znaju, a navodno su trener Mršić i sportski direktor Prkačin ostali zatečeni kada je priča puštena u javnost. Očito su ljudi iz menadžerske agencije XL, koja brine o Šariću, shvatili da je za razvoj ekstra-talentiranog 18-godišnjaka, na kojem u budućnosti mogu jako dobro zaraditi, najbolji dolazak u klub u kojem može biti spasitelj.

Sa svojih 208 cm i nevjerojatnom košarkaškom inteligencijom te kontrolom lopte - koja je kod visokih igrača na ovim prostorima zadnji put viđena samo kod Tonija Kukoča – Šarić će biti pravi magnet za publiku.

No u cijeloj priči treba naglasiti da je Cibona u velikim financijskim problemima jer je nedavno račun blokirao Goran Vrbanc radi 1,3 milijuna kuna, a poznato je već neko vrijeme da svom bivšem igraču Marku Tomasu duguju više od tri milijuna kuna s kamatama.

Kako tportal.hr doznaje, Dario Šarić se nekoliko dana uoči puta u Tursku našao na ručku s trenerom Cibone Veljkom Mršićem koji mu je u četiri oka objasnio što od njega očekuje i kakvu bi ulogu na terenu mogao imati.

Iako je Šarić više bio zagrijan za posudbu u Split, u slučaju da potpiše za Fenerbahče Ulker, iz krugova njegove obitelji doznajemo da je oduševljen trenerom Mršićem o kojem mu je puno toga dobrog kazao i izbornik reprezentacije Jasmin Repeša

Nakon subotnje utakmice Cibona–Crvena zvezda (17h), na kojoj se očekuje dolazak Šarića, sve će biti puno jasnije. Nakon te utakmice dobit ćemo nekoliko odgovora: ostaje li Mršić i dalje trener prve momčadi, hoće li Dario Šarić odjenuti dres Cibone i tko će od stranaca biti proglašen viškom…