nba liga

Dario Šarić iz Phoenixa seli u Oklahoma City, a Bojan Bogdanović ipak ostaje u najslabijoj momčadi NBA lige

09.02.2023 u 22:28

Bionic
Reading

Posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi, hrvatski košarkaš Dario Šarić (28) je iz Phoenix Sunsa preselio u redove Oklahoma City Thundera, objavila je NBA liga

Sunsi su Darija Šarića poslali u Thunder, zajedno s budućim pickom druge runde drafta, u zamjenu za Dariusa Bazleyja.

Thunder će biti četvrti NBA klub za Šarića, nakon Philadelphije, Minnesote i Phoenixa.

Hrvatski košarkaš je karijeru počeo u Zrinjevcu, igrao je i za Zagreb, Cibonu, te Anadolu Efes, a preko 'bare' je preselio 2016. godine potpisavši za Philadelphia 76erse. Dvije godine kasnije je otišao u Minnesota Timberwolvese, a godinu dana kasnije u Phoenix Sunse.

U srpnju 2021. godine hrvatski reprezentativac je teško ozlijedio koljeno u finalu NBA lige protiv Milwaukee Bucksa i oporavak je trajao 15 mjeseci.

Ove sezone Šarić je za Sunse upisao 37 nastupa uz prosjek od 14.4 minute, 5.8 koševa i 3.8 skokova.

Sunsi su u četvrtak angažirali Kevina Duranta i T.J. Warrena iz Brooklyna, a u Netse sele Mikal Bridges, Cam Johnson i Jae Crowder, te četiri izbora prvog kruga drafta.

U isto je vrijeme Bojan Bogdanović ostao u redovima Detroit Pistonsa, najlošije momčadi NBA lige. Do posljednjeg se trenutka čekalo hoće li se LA Lakersi možda dogovoriti s Pistonsima, ali do toga nije došlo pa će Babo statistiku do kraja sezone 'nabijati' u redovima slabašnog Detroita.

Standings provided by Sofascore