BIT ĆE 'FRKE' U SKUPINI D

Danski izbornik 'opleo' po svojim igračima; Tunižanin o faktoru koji bi mogao u srijedu utjecati i na Hrvatsku

22.11.2022 u 17:47

Bionic
Reading

'Odigrali smo ispod naše razine i zato sam žalostan nakon ovakvog starta', rekao je Kasper Hjulmand, izbornik danskih nogometaša koji su odigrali 0:0 protiv Tunisa u dvoboju 1. kola skupine D svjetskog prvenstva.

Vrlo malo toga su tijekom utakmice pokazali Danska i Tunis, s tim da je veće razočaranje igra Danske koja je bila favorit uoči ovog susreta te se očekivala njena pobjeda na startu.

'Loše smo otvorili utakmicu i kasnije nam je bilo teško podići razinu naše igre. Bili smo dosta nervozni, a i vrlo često prespori u reakcijama. Naravno da smo očekivali pobjedu, a sada s jednim osvojenim bodom naša se situacija komplicira u skupini. No, ništa još nije gotovo, dvije su utakmice ispred nas. Nakon svega mogu reći da se u ni jednom trenutku utakmice protiv Tunisa nismo osjećali ugodno na terenu', ocjena je danskog izbornika.

Na drugoj, tuniskoj strani, bilo je izraženo mnogo veće zadovoljstvo jednim osvojenim bodom u prvoj utakmici.

'Faktor navijača je bio možda i ključan u ovom susretu. Podizali su nas cijelo vrijeme, kada bi pali navijači bi nas razbudili. Pomogli su nam maksimalno. Zadovoljan sam kako smo odigrali, pogotovo smo u fizičkom smislu odradili odličan posao', komentirao je utakmicu izbornik Tunisa Jalel Kadri.

Inače, s istim motivom, to jest navijačkom podrškom u utakmicu protiv Hrvatske ući će i Maroko. Prema tome, jasno je da Hrvatska u srijedu neće imati nialo lagan posao, jer Marokanaca će biti kudikamo više nego hrvatskih navijača.

  • +9
SP u nogometu, Katar 2022: Danska - Tunis, 22.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL