DVOBOJ KONKURENATA

Danska konjica pregazila solidne Srbe

17.01.2011 u 21:45

Bionic
Reading

U izvrsnoj utakmici u Malmöu, Danska je protiv Srbije slavila rezultatom 35:27 (16:14) i zadržala vodstvo u skupini C ispred Hrvatske

Danci su nošeni brojnim navijačima brzo poveli 2:0, ali Srbija je u ovom dvoboju pokazala da može biti ozbiljna rukometna momčad. Vratili su se sa svoja dva gola i sve do pred kraj poluvremena držala skandinavske jurišnike u rezultatskom egalu. Tada su Danci, uz sudački vjetar u leđa, stvorili prednost i do kraja je nisu ispuštali.

Imala je Srbija, uglavnom preko svog najboljeg igrača Vujina, i poneki trzaj, pokušaj povratka u igru, ali protiv moćnih i rastrčanih danaca nije išlo. Prvo ime u skandinavskim redovima bio je sjajn pucač Mikkel Hansen koji je zabio deset golova potencijalno vrlo opasnom vrataru Srbije Staniću. Kod Srba je prednjačio Vujin sa sedam golova.

Danci su, kao i Hrvatska, ostali netaknutog učinka i prva su momčad naše skupine zbog bolje gol razlike. Nakon dana odmora Danska ide na Alžir a Hrvatska na Srbiju, da bi u četvrtak uslijedio ogled Golužinih i Wlbeckovih igrača u kojem bi se trebalo rješavati pitanje vrha ljestvice.