Hrvat pred novim izazovom

Danijel Subašić emotivnom se porukom oprostio od Monaca, a pitanje je dana kada potpisuje najunosniji ugovor u svojoj karijeri

08.06.2020 u 19:10

Bionic
Reading

Danijel Subašić više nije član AS Monaca, a nagađa se da će pristupiti Al Nassru iz Saudijske Arabije

Jedan od najzaslužnijih za srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Danijel Subašić od sada i službeno više nema klub. Nakon osam i pol godina provedenih u Monacu, 35-godišnji vratar odlučio je napustiti klub. Za Monaco je odigrao 292 utakmice od čega ih je 25 bilo u Ligi prvaka.

S klubom je 2017. godine osvojio naslov prvaka Francuske, a taj je uspjeh još veći kada znamo da su četiri godine prije toga igrali u drugoj francuskoj ligi.

'Hvala AS Monacu na ispunjenju snova. Odigrao sam skoro 300 utakmica za klub, nastupao u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka, a sada je vrijeme za oproštaj. Hvala svim navijačima i zaposlenicima kluba na podršci koju sam imao od prvog dana', napisao je Suba na svojem Instagram profilu.

Od svojeg donedavnog vratara se oprostio i sami klub.

'Monaco objavljuje kraj avanture s Danijelom Subašićem koji je postao važan igrač i igrao veliku ulogu u Monacovim uspjesima u zadnjih osam godina. Postao je jedan od najboljih vratara u povijesti kluba', napisali su iz francuskog prvoligaša.

Subašić je osim za Monaco igrao i za Zadar i Hajduk, a nije poznato gdje će i hoće li uopće nastaviti karijeru. Ipak, nagađa se kako bi kroz koji dan trebao potpisati najunosniji ugovor karijere s Al-Nassrom iz Saudijske Arabije. Bogati klub nudi mu između dva i pol i tri milijuna eura po sezoni što je za barem pola milijuna više no što je imao u Monacu.