DUHOVITI RUS

Daniil Medvjedev nakon poraza sve nasmijao svojom zahvalom: Imali smo otrovan odnos...

21.03.2023 u 09:14

Bionic
Reading

Daniil Medvjedev imao je duhoviti govor nakon poraza u finalu Indian Wellsa od Carlosa Alcaraza

Španjolac je slavio u dva seta, 6-3 6-2 i nije izgubio set u šest mečeva u Indian Wellsu, prvi kojem je to uspjelo nakon Rogera Federera 2017. Alcaraz nije dopustio pravu priliku Medvjedevu kojem je prekinuo pobjednički niz od 19 mečeva. Finale je trajao samo jedan sat i 10 minuta.

Medvjedev je rekao da će biti 'zauvijek razočaran', ali je u svojem govoru imao dosta humora te se osvrnuo na samo podlogu terena zbog koje se često svađao sa sucima i sam sa sobom.

'Imao sam prilično otrovan odnos ovdje sa terenom, odnos ljubavi i mržnje. Dakle, želio bih se zahvaliti terenu. Igrao sam samo na ovom terenu. Činio mi se spor, pa je i meni bilo teško. Okrenuo sam gležanj, palac... ali dao mi je priliku da završim turnir. Hvala puno ovom terenu. Sigurno ću se vratiti', pričao je Medvjedev i tako nasmijao sve prisutne.

'Stvarno volim ovaj turnir, rado ću se vratiti još mnogo godina i nadam se da ću moći zajedno zavoljeti ovaj teren i Indian Wells. Žao mi je što ovo finale nisam učinio zabavnim. Pokušao sam, ne volim gubiti, ali nije bilo lako. Nadam se da ste svejedno uživali.'

Nešto kasnije na konferenciji za novinare između ostalog je rekao:

'Stvarno sam razočaran što je pobjednički niz prekinut, ali puno samopouzdanja samo dobio iz ovog niza. Prošle godine, to je ono što mi je nedostajalo. Uspio sam pobijediti u 19 mečeva zaredom. Ponosan sam na to, a sada je vrijeme da pokušam izgraditi novi niz. U tenisu nema drugog načina.'