sjajna zarada

Dani Olmo milijunima eura nastavlja puniti blagajnu Dinama; i u subotu će svi na Maksimiru navijati za Red Bull Leipzig

17.05.2022 u 09:55

Bionic
Reading

U siječnju 2020. godine Dani Olmo (24) je iz Dinama otišao u redove Red Bull Leipziga za 22 milijuna eura. Bio je to drugi najveći transfer 'modrih' u povijesti, ali Olmo Dinamu zbog brojnih klauzula vezanih za bonuse i dalje donosi fantastičnu zaradu

Red Bull Leipzig je u subotu, u posljednjem kolu Bundeslige, odigrao 1:1 na gostovanju kod Arminije te tako potvrdio osvajanje četvrtog mjesta i plasman u Ligu prvaka.

Taj su uspjeh 'bikova' napeto pratili i na Maksimiru zbog transfera Danija Olma (24). Naime, Olmo je u siječnju 2020. godine iz Dinama za 22 milijuna eura otišao u Leipzig, ali kroz brojne klauzule vezane uz bonuse i dalje donosi novac 'modrima'.

Da, Dinamo je ove sezone na Olmov račun već zaradio 3.5 milijuna eura - prvo milijun eura jer je Olmo odigrao više od 15 utakmica, a onda i 2.5 milijuna eura jer je RB Leipzig osigurao plasman u Ligu prvaka. Sjajna zarada od igrača koji već dvije i pol godine ne nosi 'modri' dres.

  • +2
Leipzig - Glasgow Rangers, 5.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

No, sad će i u subotu (21. svibnja) svi na Maksimiru ponovno navijati za Leipzig. Dinamo od 20 sati igra protiv Hajduka u posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige i pred svojim će navijačima proslaviti novi naslov prvaka, a u isto vrijeme RB Leipzig na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Freiburga igra finale njemačkog Kupa.

Zašto je ta utakmica važna za Dinamo? Jednostavno je - ako Red Bull Leipzig pobijedi, 'modri' će na račun transfera Danija Olma zaraditi dodatnih milijun eura! Da, uspjeh RB Leipziga je i uspjeh (prije svega financijski!) Dinama. A uz sve to 'modri' imaju pravo i na 20 posto razlike između transfera u sljedećem transferu Danija Olma iz Leipziga...