izabrao i broj na dresu

Dani Olmo i službeno igrač RB Leipziga, a svojom izjavom odmah se treneru 'uvukao pod kožu'

25.01.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Dinamo je i definitivno ostao bez svoje najveće zvijezde, 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma, koji je od ove subote i službeno igrač RB Leipziga, trenutno vodeće momčadi njemačke Bundeslige

GNK Dinamo i RasenBallsport Leipzig (RBL) postigli su sporazum o transferu Danija Olma u redove aktualnog lidera njemačke Bundeslige. Olmo je u subotu i službeno predstavljen u novom klubu. Tim su povodom na službenim stranicama kluba objavili poruku, ali i video posvećen Daniju Olmu.

GNK Dinamo, njegovi navijači, igrači, stručni stožer, uprava kluba te radna zajednica od srca zahvaljuju Daniju na ovih šest godina koje je proveo u maksimirskom klubu. Bio je privilegij gledati ga, učiti i usmjeravati ga na putu izrastanja u ponajboljeg mladog nogometaša Europe, U-21 prvaka Starog kontinenta, A reprezentativca svjetske nogometne velesile i igrača koji je rušio mnoge maksimirske tradicije.

Od ljeta 2014. godine kada je zakoračio na Maksimir vodila ga je glad i želja za uspjehom. Osim neospornim talentom koji je nosio u sebi, Dani je prednjačio radom, htijenjem i poštenim odnosom. Njegova odanost klupskim bojama bila je primjer mnogima, a njegov zarazni osmijeh i vedar duh imponirao je na svakom koraku. Dani je bio uzor svoj onoj djeci koja stasaju u našoj nogometnoj školi kao što je Dinamo na njegovom primjeru još jednom dokazao stručnost i kvalitetu koja ga svrstava u sam vrh nogometnih škola na svijetu.

Dani se nikada nije libio pokazati emociju koju nosi prema Dinamu, pa i na oproštaju kada je već napamet naučeni govor zaustavio na rečenici:

'Dečki, u ove dvije godine napravili smo čudo'.

Dalje nije mogao. Iz njega su krenule suze. Jedna iskrena emocija našeg junaka koja pokazuje svu njegovu veličinu.

Dragi Dani, bio je privilegij gledati te u dresu Dinama i zvati te svojim. Od sveg srca želimo ti uspješan nastavak karijere u Njemačkoj. Maksimir i Dinamo uvijek će biti tvoj drugi dom.

Izvor: Društvene mreže

Nakon što je stavio potpis na ugovor s Leipzigom, a koji ga veže do 2024. godine uz ovaj klub, Olmo je dao i prvu službenu izjavu.

'Naravno, primjetio sam uspješan put RB Leipziga posljednjih godina. To je mlad, atraktivan klub koji me uvjerava svojom filozofijom razvijanja talentiranih igrača i povjerenja u njih. Sada se radujem što ću čim prije upoznati ekipu i stajati na terenu s dečkima. Želim dati svoj doprinos i pomoći klubu da ostanemo što bolje plasirani i da što duže budemo uspješni u svim natjecanjima'.

Kako prenosi službena stranica njemačkog kluba, Olmo će, barem na početku 'mandata' nositi dres s brojem 25 na leđima.

  • +7
Dani Olmo iz zračne luke u Zagreb odlazi u Njemačku zbog prelaska u klub Leipzig Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX