2. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Dinamo europsku sezonu započeo trijumfom u Gruziji te praktički riješio pitanje prolaska

23.07.2019 u 21:29

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Dinamo je na gostovanju kod Saburtala u Tbilisiju slavio 2:0 te tako napravio veliki korak prema sljedećoj kvalifikacijskoj rundi

Hrvatski prvak u sezonu je ušao na najbolji mogući način. 'Modri' su prvo osvojili Superkup pobjedom protiv Rijeke, pa u prvom kolu u prvenstvu srušili Lokomotivu uz dojmljivu igru, a sada su i europski put počeli uvjerljivim slavljem.

Iako nas nedavni događaji s Hajdukom upozoravaju da je sve u nogometu moguće nekako ne vjerujemo da Dinamo može na Maksimiru (praznom zbog kazne) ispustiti ogromnu prednost koju je rutinski stekao kod gruzijskog prvaka.

U prvih 35 minuta nismo vidjeli ozbiljniju situaciju, a jedino vrijedno spomena kod Dinama bio je pokušaj Gojaka (23. minuta) s 18 metara koji je bio lak plijen za gruzijskog golmana.

Dinamo je istrčao u napadačkoj fromaciji, ali je igrao vrlo oprezno, bez ikakvog rizika u igri kao da se zadovoljio nulom na semaforu i kao da je odlučio pitanje prolaska rješavati u Zagrebu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U 39. dogodila se najveća i jedina prilika prvog dijela. Gavranović je negdje oko centra primio loptu, izgledalo je da je u izgubljenoj situaciji, ali je krenuo hrabro prema suparničkim vratima. Prolazio je jednog po jednog nogometaša Saburtala i stigao pred vratara, a kada ga je trebao matirati u udarac mu je ušao igrač domaće momčadi i spriječio pogodak.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U nastavku prvo su zaprijetili Gruzijci, Rolović je u 51. minuti opalio glavom u donji kut, a Livaković fenomenalnom reakcijom pokazao da će strašno nedostajati Bjelici ukoliko zaista ode u inozemstvo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Na Dinamov odgovor čekalo se do 66. minute, a on je bio ubojit. Hajrović je ubacio, a Oršić izmakao pozornosti svojeg čuvara te iz blizine na drugoj vratnici glavom zakucao loptu u mrežu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Devet minuta kasnije Dinamo je došao do drugog pogotka. Oršić je srušen u kaznenom prostoru, a siguran izvođač s bijele točke bio je Petković za velikih i sjajnih 2:0.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U četvrtoj minuti nadoknade Kadzior je nadskočio obrambenog igrača i pogodio, no sudac je poništio pogodak zbog prekšaja u napadu.

Dinamova pobjeda je i vrednija ako se zna da je Bjelica bio bez devet igrača (Zagorac, Moharrami, Dilaver, Theophile, Gvardiol, Andrić, Stojanović, Olmo i Moubandje) od kojih su neki standardni, ali se i ovoga puta pokazalo da u 'modroj' svlačionici postoji potrebna širina kako bi se naš prvak borio uspješno u svim natjecanjima.

  • +11
Saburtalo - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjećamo, uzvratni susret je 30. srpnja pred praznim tribinama stadiona Maksimir zbog Uefine kazne. 'Modri' su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja dijela publike, korištenja pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice 7. ožujka u Zagrebu.

Hrvatski prvak je u ponedjeljak saznao i moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka, naravno ukoliko prije toga preskoče Gruzijce. Dinamo je izvukao boljeg iz susreta Valletta - Ferencvaros. Mađarski prvak je favorit u dvoboju s Maltežanima i vjerojatno će naš predstavnik igrati s poznatim klubom iz Budimpešte.

SABURTALO - DINAMO 0:2

SABURTALO: Miginešvili - Mali, Margvelašvili, Lakveheliani, Rehviašvili - Diasmidze (od 82. Tsnobiladze), Goncavles, Altunašvili (od 70. Gabedava), Tera (od 57. Kakubava) - Rolović, Kokreidze

DINAMO: Livaković - Pinto (od 50. Šitum), Lešković, Perić, Leovac - Ademi, Hajrović, Kadzior - Gojak (od 86. Šunjić), Oršić, Gavranović (od 68. Petković)