SuperSport HNL

Danas se na Poljudu igra najveći hrvatski derbi; evo gdje možete gledati obračun Hajduka i Dinama

21.10.2022 u 20:04

Bionic
Reading

Derbi 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Hajduka i Dinama počinje od 18 sati na Poljudu. Najveći derbi hrvatskog nogometa gledajte ekskluzivno na kanalu MAXSport 1 na MAXtv-u

Derbi na poljudu je završio remijem 1:1 nakon golova Livaje i Petkovića.

Golove i najzinimljivje situacije pogledajte na ovom linku.

____________________________________________________________________

Dinamo na Poljud stiže kao vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici, 'modri' nakon 12 odigranih kola imaju 34 boda, 11 pobjeda i samo jedan remi, bez poraza. Hajduk je drugi, ima osam bodova manje uz učinak od osam pobjeda, dva remija i dva poraza.

Hajduk na Poljudu već 12 utakmica u nizu ne zna za poraz, ima 10 pobjeda i dva remija, a Dinamo je posljednji prvenstveni poraz na strani doživio baš od Hajduka, 20. travnja ove godine bilo je 1:0 za 'bile'. Gol za pobjedu tada je zabio Nikola Kalinić kojeg danas zbog ozljede neće biti u sastavu Hajduka.

'Imamo maksimalan respekt prema Dinamu. Rezultati sve govore. Dinamo je taj koji je napravio skok, dok Hajduk ima veći broj bodova nego prošle sezone u ovom dijelu sezone. Mi razmišljamo samo kako pobijediti tu utakmicu i povećati pritisak na Dinamo. Motivacije nam ne treba više nego što imamo. Vjerujem u svoju momčad, mislim da je ona najbolja', rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan uoči derbija i dodao:

  • +18
Gorica - Hajduk, 13. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Trebamo dobru atmosferu koja će nas nositi. Imamo najbolje navijače na svijetu. Uz dobar plan i dobru igru, vjerujem da ćemo mi biti ti koji će odnijeti tri boda. Vjerujem i u Marka. Mislim da će on biti taj jezičac koji će biti presudan u derbiju.'

S druge strane, Dinamo je u Split stigao s velikim problemom. Viroza se uvukla u momčad 'modrih', a trener Ante Čačić s pravom je bio zabrinut.

'Raspoloženje nam je pokvarilo i zabrinulo to što zbog crijevne viroze nisu trenirali Nevistić, Bulat i Emreli, a sada su se priključili Ljubičić i Štefulj', otkrio je Čačić i nastavio:

'Nevistić, Bulat i Emreli sigurno neće u Split, a za Ljubičića i Štefulja čekam informaciju. U tijeku dana se može još nešto pojaviti, vidjet ćemo, očito je to nešto što kola među nama. To može trajati dan-dva-tri, nisam liječnik i ne znam što reći', zabrinuto je kazao Čačić te najavio derbi:

  • +11
SuperSport HNL: Dinamo - Varaždin, 16.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Najveći hrvatski derbi, veselim se tome, kao i moji igrači. Čeka nas zaista jedan prekrasan ambijent, domaćini to znaju napraviti. Mi smo u zaista dobrom raspoloženju, u želji da mjesec završimo na najbolji mogući način. Hoće li derbi na Poljudu možda odlučiti prvenstvo? Ostale su još dvije trećine prvenstva. U opticaju su 72 boda. Ova utakmica sigurno neće riješiti prvenstvo. Ono će i dalje biti živo. Hajduk je u tonusu, s 13 od 15 osvojenih bodova pod novim trenerom. Imat će pune tribine, garantirat će to da ćemo gledati dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem u to da ćemo pokazati kvalitetu...'

Glavni sudac utakmice bit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Robi Kezele iz Rijeke.

Derbi 14. kola SuperSport HNL-a igra se danas (18 sati, MAXtv, MAXSport 1) na Poljudu!

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore