SUPERSPORT HNL

Ovo su Karoglanovi i Čačićevi udarni sastavi za današnji veliki derbi na Poljudu

21.10.2022 u 06:39

Bionic
Reading

U petak 14. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige otvara veliki derbi između Hajduka i Dinama (18 sati, MAXSport 1) . Kakve sastave očekivati?

Trener Bijelih Mislav Karoglan uoči susreta je vrlo optimističan iako Modri imaju osam bodova prednosti te su u dosadašnjih 13 kola 12 puta slavili i tek jednom odigrali neriješeno (na gostovanju kod Varaždina).

'Prema Dinamu imamo maksimalan respekt. Rezultati sve govore. Dinamo je taj koji je napravio skok, dok Hajduk ima veći broj bodova nego prošle sezone u ovom dijelu sezone. Mi razmišljamo samo kako pobijediti tu utakmicu i povećati pritisak na Dinamo. Motivacije nam ne treba više nego što imamo. Vjerujem u svoju momčad, mislim da je ona najbolja Trebamo dobru atmosferu koja će nas nositi. Imamo najbolje navijače na svijetu. Uz dobar plan i dobru igru, vjerujem da ćemo mi biti ti koji će odnijeti tri boda. Vjerujem i u Marka. Mislim da će on biti taj jezičac koji će biti presudan u derbiju. O porazu uopće ne razmišljamo, ali ni i u tome slučaju, prvenstvo neće biti gotovo', tvrdi Karoglan.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Mislav Karoglan opet može računati na Marca Fossatija i Gerga Lovrencsicsa koji su odradili suspenziju zbog tri žuta kartona te na Kristiana Dimitrova koji je u Kup utakmici protiv Tehničara dobio izravni crveni karton. Gotovo je sigurnu da će Fossati krenuti u prvih 11. Dobre su vijesti za Bijele da se nakon ozljeda u momčad vraćaju Josip Elez i David Čolina. Elez bi uz Mikanovića, Awaziema i Melnjaka trebao činiti zadnju liniju obrane ispred gola kapetana Lovre Kalinića, za kojeg se u splitskom taboru nadaju da će biti spreman. Kalogan je sklon formaciji 4-3-3 i ona će po svemu sudeći izgledati ovako:

L. Kalinić - Mikanović, Elez, Awaziem, Melnjak - Fossati, Kalik, Krovinović - Sahiti, Livaja, Biuk.

  • +18
Gorica - Hajduk, 13. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek
  • +11
SuperSport HNL: Dinamo - Varaždin, 16.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Dinamo ima problem s crijevnom virozom. Brine to i trenera Antu Čačića:

'Nevistić, Bulat i Emreli sigurno neće u Split, a za Ljubičića i Štefulja čekam informaciju.Vidjet ćemo, očito je to nešto što kola među nama. To može trajati dan-dva-tri, nisam liječnik i ne znam što reći'.

Poput trenera Hajduka i Dinamov strateg je mišljenja da ova utakmica ne rješava pitanje prvaka, iako bi eventualnom pobjedom Modri imali 11 bodova prednosti ispred Bijelih.

'Ostale su još dvije trećine prvenstva. U opticaju su 72 boda. Ova utakmica sigurno neće riješiti prvenstvo. Ono će i dalje biti živo. Dinamu je važno da igra iz utakmice u utakmicu, treba držati tu dinamiku, to smo do sada uspješno činili, nadam se da ćemo napraviti to i sutra. Prvenstvo nije gotovo bez obzira na razliku. Hajduk ima ambicije i ozbiljne pretpostavke za to, ne treba zanemariti dizanje Osijeka. Oni mogu ući, već i jesu u dobroj seriji. Mi moramo biti koncentrirani.'

Za kraj je dodao:

'Ova utakmica nam je generalna priprema za Milan. Pravi podražaj možemo dobiti na ozbiljnim utakmicama, a ova će biti takva. Ritam HNL-a i Serie A nije isti, ali Hajduk će uložiti sve da dođe do troboda. Podražaj je veliki, ako odgovorimo na pravi način, dobit ćemo to što smo htjeli u probi za utorak'.

Dinamo i Hajduk jednom su odmjerili snage u aktualnoj sezoni SuperSport HNL, bilo je u okviru 5. kola sredinom kolovoza, a zagrebačka momčad je pobijedila rezultatom 4:1. Čačić je tada igrao u formaciji 4-3-3, a za Milan najavljuje sustav 3-5-2.

Bude li se držao prokušanog recepta realno je očekivati da će Modri na Poljudu istrčati u ovom sastavu:

Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Bočkaj - Ademi, Mišić, Baturina - Ivanušec, Petković, Oršić.

Glavni sudac utakmice bit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Robi Kezele iz Rijeke.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> SuperSport Hrvatska nogometna lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport