SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Danas se igraju čak tri utakmice četvrtfinala Kupa; evo gdje gledati Dinamo, Hajduk, Osijek...

01.03.2023 u 09:21

Bionic
Reading

Jučer je Slaven Belupo svladao Rudeš 2:0 i prvi izborio plasman u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa, a ostale ćemo polufinaliste saznati danas. Prvi će na teren BSK i Šibenik (12.30 sati, MAXSport 1, MAXtv), potom istrčavaju Dinamo i Lokomotiva (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a za kraj ostaje poslastica, derbi Osijeka i Hajduka (18 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Današnji program u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa otvaraju BSK i Šibenik (12.30 sati, MAXSport 1, MAXtv). Utakmica je to koja se prema rasporedu trebala igrati jučer, ali zbog vremenskih neprilika Šibenik jednostavno nije na vrijeme mogao stići do Slavonije. Nakon njih će na Maksimiru igrati Dinamo i Lokomotiva (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a posljednji četvrtfinalni par čine uzdrmani velikani Osijek i Hajduk (18 sati, MAXSport 1, MAXtv)

BSK - Šibenik, 12.30 sati, MAXSport 1, MAXtv

Nakon što je jučer Rudeš ispao od Slaven Belupa, BSK iz Bijelog Brda ostao je jedini drugoligaš u konkurenciji. I domaćin će učiniti sve kako bi šokirao Šibenčane. Uz napomenu da su u Kupu ove sezone već izbacili Rijeku, a blaga prednost domaćinima će biti i umjetna trava na kojoj će se igrati. Svi znamo koliko je loš teren na Šubićevcu...

'Očekujem odličan Šibenik, povratkom novog/starog trenera ušao je odlično u polusezonu, ima dobre rezultate, pojačao se superpoznatim i dobrim imenima u okviru HNL-a. Nalaze se u potpuno drugačijem momentu u odnosu na Rijeku, ali očekujemo da ćemo odigrati pravu mušku i borbenu utakmicu. Imamo i mi neke svoje adute iako su kvaliteta, imperativ i očekivanja na strani Šibenika. Ako pogodimo da nam bude dobar dan, možemo napraviti još jedno iznenađenje kao protiv Rijeke', kazao je trener BSK-a Denis Krstanović.

Šibenik u ovaj susret ulazi kao blagi favorit, ali njima je prije svega na pameti borba za ostanak iako i dalje imaju osam bodova prednosti ispred posljednje Gorice.

  • +5
Šibenik - Istra 1961, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Kao favoriti ulazimo u ovu važnu utakmicu, tako smo se i pripremali, a sada ćemo to morati pokazati i na terenu. Imamo lijepu priliku, prolazak u polufinale Kupa. U utakmicu moramo ući ozbiljno, koncentrirano, bez kalkulacija. Znači, u našem top izdanju. Znamo da je za BSK ovo utakmica godine i da će dati sve od sebe. U susretu s Rijekom pokazali su da su u stanju izbaciti prvoligašku momčad. Ali i mi želimo ići dalje, a taj posao želimo riješiti u 90 minuta, bez produžetaka i penala. No spremni smo i za tih 120 minuta i više', kaže trener Šibenika Damir Čanadi.

Dinamo - Lokomotiva, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv

Dinamo u četvrtfinale ulazi ohrabren uvjerljivom pobjedom 4:0 u derbiju s Hajdukom, a Lokomotiva je u nizu od dva proraza. No, 'lokosi' su u zadnje vrijeme opasni protivnici 'modirma'.

'Kup je specifičan, to svi predobro znamo. Igra se jedna utakmica, tako da se uvećavaju šanse papirnatih autsajdera u okršajima s favoritima. Pa iako je Dinamo očigledni favorit, pokušat ćemo pronaći način za možebitno iznenađenje', kaže trener Lokomotive Silvijo Čabraja i dodaje:

'Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, pokazao je protiv Hajduka da igra izvrstan nogomet, igrači su puni samopouzdanja i pred nama je teška zadaća. Ne vjerujem da će 'modri' biti opušteni. Kup je drugo natjecanje, Dinamo neprijeporno želi osvojiti dvostruku krunu, uvijek je gladan i željan titula! Naslov prvaka je praktički osigurao, a protiv nas će biti ozbiljan i motiviran, jer želi dominirati i u Kupu. Ali, nešto će se i nas pitati...'

A Dinamo Lokomotivu dočekuje između dva derbija, 'u sendviču' između Hajduka i Osijeka.

  • +75
Dinamo - Hajduk, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Utakmica protiv Lokomotive dolazi u vrlo izazovnom trenutku, između dvije jako važne prvenstvene utakmice, u kojima smo prošle nedjelje apsolvirali taj derbi s Hajdukom, a iduće nas čeka Osijek. Četvrtfinale Kupa je vrlo važna utakmica za nas, ne krijemo da nam je želja stići do dvostruke krune. Na dobrom smo putu da u prvenstvu napravimo prvi korak prema tom cilju, a u Kupu koji je po prirodi vrlo hirovito natjecanje moramo učiniti sve da dođemo do pobjede', kaže trener Dinama Ante Čačić i dodaje:

'Lokomotiva ima moj maksimalan respekt jer su naše utakmice s njima u posljednje vrijeme u pravilu vrlo tijesne i neizvjesne, iako su posljednje tri otišle na našu stranu. Što se tiče sutrašnjeg specifičnog ispita u Kupu, to su utakmice u kojima nemaš pravo na popravni ispit pa moramo biti dodatno oprezni. Naravno da očekujem veliku borbu i zahtjevan dvoboj, posloženu Lokomotivu koja će nam pružiti veliki otpor.'

Osijek - Hajduk, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv

'Poslastica' ostaje za kraj, na Gradskom vrtu će se susresti Osijek i Hajduk. Istina, obje su momčadi u lošem razdoblju, ali svi su uvjereni da nas čeka sjajna utakmica.

Osijeku su veljaču obilježili porazi od Lokomotive, Istre 1961 i Varaždina te domaći remi protiv Slaven Belupa. Da stvar bude još i gora, Osijek na te četiri utakmice nije uspio zabiti niti jedan jedini gol, a sva tri poraza bila su minimalna, 1:0.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
Osijek - Varaždin, SuperSport HNL, 26.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Situacija nije kakvu smo željeli, svlačionica zna da trenutno zauzvrat ne dobivamo ono što ulažemo kroz treninge i vidim da je momčad ljuta zbog toga. Znamo da su Kup utakmice posebne jer su eliminacijske, računa se samo prolaz, samo pobjednik ide u idući krug natjecanja i zbog toga moramo pružiti svoj maksimum. Drago mi je što dobivamo i pozitivne impulse od navijača, što će biti podrška u ovoj značajnoj utakmici. Želimo biti dominantni, želimo pobijediti i pokazati navijačima da zajedno možemo ostvariti prolaz. Hajduk je uvijek Hajduk, sigurno dolaze u Osijek sa željom da naprave dobar rezultat, ali bit ćemo spremni i na to je usmjeren moj fokus uoči utakmice', kaže trener Osijeka Rene Poms, a njegov kolega na klupi Hajduka Ivan Leko dodaje:

'Jako bitna utakmica, ovdje u Kupu si pobjednik ili gubitnik, čeka nas jako teška utakmica. Nakon nedjeljne utakmice (poraz od Dinama 4:0!) dobro je što je nova utakmica brzo. Očekuje dobru reakciju nakon svega što se dogodilo. Pričamo jako puno, ali to nema smisla jer imamo teren na kojem trebamo sve pokazati. Trebamo pokazati koliko nam je stalo i koliku kvalitetu imamo, igrati hrabro i napraviti sve da dođemo do pobjede. Moramo izaći na teren i napraviti sve da pobijedimo. Umjetnički dojam nije prevažan, posebno u trenutku u kakvom smo mi.'