SNJEŽNA KRALJICA

Danas je skijaški spektakl na Sljemenu; hrvatske predstavnice optimistične bez obzira na visoke startne brojeve, jedna otpala zbog korone

03.01.2021 u 08:26

Bionic
Reading

Danas na Sljemenu najbolje svjetske skijašice voze slalom za krunu Snježne kraljice. Među njima su i dvije naše predstavnice. Leona Popović startat će 45., a 16-godišnja Zrinka Ljutić imat će startni broj 65. Utrku će otvoriti Austrijanka Chiara Mair

S ranim zrakama sunca prvi skijaški djelatnici, a zatim i natjecatelji stižu na vrh Zagrebačke gore kako bi se što bolje pripremili za nedjeljni natjecateljski izazov koji očekuje djevojke, ali i onaj u srijedu, kada će nastupiti skijaši. Koliko god bili predani sportskim ciljevima, i sami su još pod dojmom tragičnog potresa koji je zadesio Hrvatsku.

'Stvarno je malo izvanredno stanje s ovim potresima, danas je dan žalosti. Želim svima sve najbolje stvarno da se što prije oporave od tog, nije lako i ove godine će definitivno biti malo drugačije sve', rekao je Samuel Kolega.

Već su se naviknuli skijati bez podrške navijača koji su u na Sljemenu bili posebno bučni, no zbog mladosti to neće nedostajati ovosezonskoj debitantici u Svjetskom kupu Zrinki Ljutić kojoj će i bez te vrste pritiska biti vrlo izazovno s obzirom na to da tek probija led među skijaškom elitom.

'Upravo smo napravili zadnji trening ovdje na zelenom spustu, dobro je, dobro se osjećam, spremna sam, vidjet ću kako će biti sutra zbog snijega, nadam se da će staza izdržati do moje vožnje i dat ću sve od sebe. Treniram puno, stvarno radim i trudim se tako da vidjet ćemo', rekla je naša mlada skijašica za HRT.

A da bi se to silan trud u konačnici isplatio vrhunskim dostignućima valja ići postupno, a toga su svjesni u timu Ljutić pa je cilj u ovoj sezoni sljedeći: 'Htjela bi ući u 30 u slalomu i veleslalomu, te napraviti što bolji rezultat na Eurokupu koji ću startati tijekom sezone.'

Malo iskusnija Leona Popović kako na Sljemenu, tako i u ovoj sezoni također ima jasan cilj.

'Ja sam si zadala u slalomu što više puta ući u drugu vožnju i osvojiti bodove, eventualno da na Svjetskom prvenstvu mogu startati u 30 i to će mi puno značiti, a i sljedeće sezone da imam što bolji startni broj jer svaka sezona dosta ovisi za sljedeću, tako da su to neki moji ciljevi.'

Inače, hrvatsko HRVATSKO skijanje je na Sljemenu trebalo imati tri predstavnice, ali je u posljednji trenutak otpala 24-godišnja Andrea Komšić zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

Današnji prijenos 15. izdanja Snježne kraljice možete pratiti od 12.30 na HRT-u kada je na rasporedu prva vožnja, dok će se druga voziti s početkom u 16 sati.