KONFERENCIJSKA LIGA

Danas europsku avanturu započinju Osijek i Rijeka; evo gdje možete gledati njihove utakmice, a prva je u čudnom terminu

21.07.2022 u 09:10

Bionic
Reading

Danas svoju europsku avanturu započinju dva hrvatska prvoligaša, Osijek gostuje kod Kyzylzhara u Kazahstanu (14 sati), a Rijeka je domaćin švedskom Djurgardenu (20.30)

Europsku sezonu naših klubova u Uefinim natjecanjima otvorio je u utroak Dinamo neočekivanim remijem u drugom pretkolu Lige prvaka protiv makedonskog Škupija (2:2).

Sada u akciju u kvalifikacijama Konferencijske lige kreću Osijek i Rijeka i to od drugog pretkola. Suparnici su nezgodni, a obje utakmice moći će se pratiti na kanalu MAXSport 1 na MAXtv-u.

Prvo će na travnjak stupiti igrači Osijeka i to u dosta neuobičajenom terminu. U Kazahstanu će biti 18 sati, ali po našem vremenu to je zbog vremenske razlike već u 14 sati. Utakmica se igra u Astana Areni protiv domaćeg Kyzylzhara.

'Nemamo nekoliko igrača, ali uvijek razmišljamo na način da treba ukazati povjerenje onima koji su s nama. Na put smo poveli 25 zdravih igrača i siguran sam da će, tkogod dobije priliku pomoći momčadi, biti na dobroj razini. U ovom prvom danu pokušali smo se prilagoditi na vremensku razliku, proveli noć bez puno sna, ali do utakmice ćemo biti apsolutno spremni, rekao je Nenad Bjelica i dodao:

  • +7
Osijek - Gorica (1. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

'Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Puno puta kažem da je fokus na naše zadatke i ono što mi odrađujemo na travnjaku, a ne na to tko je suparnik, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica.'

Kasnije, u normalnom terminu, od 20.30, na Rujevici će Rijeka ugostiti Djurgarden. Švedskog prvoligaša koji je odavno u natjecateljskom ritmu, a u prvenstvu je povezao pet pobjeda i nalazi se na drugoj poziciji.

'Čeka nas zahtjevna utakmica i dobar protivnik, najteži u ovoj fazi. Nismo imali sreće u ždrijebu. No, vjerujem u svoju momčad, utakmica protiv Šibenika donijela nam je mirnoću i samopouzdanje. Vidjeli smo da možemo, samo nam je potrebno zajedništvo', izjavio je trener Rijeke Dragan Tadić i poručio:

  • +13
Šibenik - Rijeka (1. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Radimo cijelo vrijeme i na napadu, ali za automatizme treba nešto više vremena kojeg nismo imali jer bilo je važno dobro fizički spremiti momčad. Obrana dobro djeluje, koncentrirana je, a u napadu vjerujem da ćemo biti sve bolji i bolji. Dobri su, ali nisu nepobjedivi, i mi smo dobri.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.