HRVATSKI LEICESTER

Dan kad bi Osijek mogao preuzeti vrh MAXtv Prve lige!

18.09.2016 u 09:54

Bionic
Reading

U slučaju remija Rijeke i Dinama u derbiju, nogometaši Osijeka u 9. kolu MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) mogli bi trijumfom kod kuće protiv slabašnog Splita preuzeti vodstvo na ljestvici. Scenario je to kojem se baš nitko nije nadao uoči početka sezone...

Je li Hrvatska dobila svoj Leicester City? Nogometaši Osijeka mogli bi postati upravo to, jer nakon prvog kruga natjecanja imaju realnu šansu preuzeti vrh ljestvice. Naime, trijumfom u Maksimiru Zekićevi izabranici izjednačili su se s Dinamom na 19 bodova i imaju bod manje od Rijeke. U slučaju remija u derbiju ove nedjelje na Rujevici i pobjede Osječana protiv slabašnog Splita, imali bismo iznenađujuću vodeću momčad MAXtv Prve lige.

Potvrda je to velikog preporoda momčadi iz Gradskog vrta koja se prošle sezone borila dugo za opstanak, da bi pojačana s nekoliko talentiranih igrača poput Bobana i Ejupija procvjetala ovog ljeta i potvrdila da može parirati najboljima, s obzirom da je već stigla odigrati prvi put sa svima ove sezone u MAXtv Prvoj ligi i još uvijek je tako visoko.

No, da bi zaokružio dobar rad, Zoran Zekić mora motivirati igrače za utakmicu ove nedjelje koja se čini najlakšom na papiru, protiv Splićana koji su u rasulu u posljednjim kolima.

'Vjerujem svojim igračima i očekujem od njih najveći mogući angažman. Imamo prigodu i dosad lijepe uspjehe učiniti još ljepšim. Istrčat će oni na travnjak Gradskog vrta s tim motivom i ciljem. Iskreno, nadam se našoj pobjedi i ni ne dvojim da rezultat neće biti takav,' izjavio je strateg Osijeka uoči dvoboja koji bi navijačima trebao donijeti još malo radosti i zadovoljstva.

Osijeku će nedostajati Lukić, Lesjak, Džolan i Škorić, ali se vraćaju Petrović i iskusni Vojnović. Favorit uoči susreta je svima jasan...