LOV NA ZLATO

Damir Martin s rekordom EP-a projurio u finale

30.05.2015 u 15:14

Bionic
Reading

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca na Europskom prvenstvu u Poznanu nakon što je u svojoj polufinalnoj utrci pobijedio s novim rekordom europskih prvenstava od 6:47.35 minuta

Martin, koji je bio najbolji i u kvalifikacijama u petak, slavio je u svojoj polufinalnoj utrci sa 2.44 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Čeha Ondreja Syneka, koji je aktualni europski prvak, te Britanca Angusa Grooma sa 6:50.59.

Martin je prvu polovicu utrke proveo na drugom mjestu iza Syneka, ali uslijedio je njegov nezadrživi finiš kojim je pokazao kako se nalazi u sjajnoj formi.

Uz Martina, Syneka i Grooma, u nedjeljnom finalu sudjelovat će još Litvanac Mindaugas Griskonis, koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj utrci sa 6:52.11, legendarni Norvežanin Olaf Tufte, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak, te Belgijanac Hannes Obreno.

Finale muških samaca na programu je u nedjelju od 14.03 sati.

Preostale dvije hrvatske posade u Poznanu, dvojci bez kormilara u muškoj i ženskoj konkurenciji, nisu se uspjeli plasirati u finale A, već će u nedjelju veslati u finalu B, odnosno za plasman od sedmog do 12. mjesta.