VULIĆ ČEKA 21. RUJNA

Dalmacija ima kandidata za izbornika: Da, zvali su me iz HNS-a!

15.09.2015 u 12:39

Bionic
Reading

Odbrojavanje do imenovanja novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije stiglo je do završne faze. Kao što su iz HNS-a ranije objavili, nasljednik Nike Kovača bit će poznat do ponedjeljka, 21. rujna, a kako doznajemo u igri su još samo dva kandidata

Prvi je kandidat Ante Čačić i praktički je poznat od dana kada je smijenjen Niko Kovač. Također je poznato kako Čačić ima podršku Zdravka Mamića, najutjecajnijeg člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Međutim, Čačić za razliku od prethodnih izbornika, nema nikako iskustvo u hrvatskoj reprezentaciji uključujući i mlađe uzraste. Čačić je tri godine bio bez posla, a trenutačno je trener zagrebačke Lokomotive, kluba u kojem se posljednjih godina odgajaju igrači za Dinamo.

Stoga se njegov protukandidat Zoran Vulić čini kao vrlo realna opcija. Bivša igračka legenda Hajduka trenutačno je trener RNK Split, kluba koji po mnogima igra najljepši nogomet u Hrvatskoj, a uz to je i izbornik selekcije U-19 Hrvatske. Tome, naravno, treba dodati kako Vulić ima i iskustvo iz A-reprezentacije jer je od 2002. do 2004. bio pomoćnik Otta Barića. I ono najvažnije, što se nikako ne smije zanemariti, Dalmatinac Vulić bio barem malo primirio animozitet koji vlada na relaciji Zagreb - Split.

'Da, istina, iz Hrvatskog nogometnog saveza su me zvali kako bi me službeno obavijestili da sam kandidat za izbornika A-reprezentacije. To je sve što mogu reći na tu temu. A kakva bi mi čast bila voditi A-reprezentaciju Hrvatske, bespredmetno je komentirati, jer ja sam dolazio igrati za Hrvatsku kad se mnogi nisu usudili', kazao je za tportal.hr Vulić koji je iznimno ponosan što je 17. listopada zaigrao u prvih 11 na povijesnoj prijateljskoj utakmici na Maksimiru Hrvatska – SAD (2:1). Poznato je kako je tada kao igrač španjolske Mallorce odbio poziv izbornika bivše Jugoslavije Ivice Osima jer je pod svaku cijenu želio odjenuti crveno-bijeli kockasti dres.

'Taj nastup na Maksimiru 1990. meni je značio više od svega i zato sam odbio Osimov poziv. Tada zaigrati za Hrvatsku značilo mi je više od svega, a biti izbornik svoje domovine velika je čast, ali i obveza. Meni je čast biti izbornik reprezentacije U-19, bila mi je čast sjediti na klupi uz Otta Barića te u mlađim selekcijama uz Martina Novoselca. Znam samo da bih ginuo na svakom treningu reprezentacije. Nisam čovjek od riječi, ja govorim na travnjaku', poručio je 53-godišnji Vulić.

Za kraj nas je zanimalo hoće li biti razočaran ako kojim slučajem ne bude izabran za izbornika od IO HNS-a.

'Naravno da neću biti razočaran i to neće baš ništa promijeniti. Miran sam i ponavljam: neka novi izbornik bude čovjek, bez obzira na ime, koji će hrvatsku nogometnu reprezentaciju odvesti na Euro 2016.'