ZAJEC I CVJETKOVIĆ

Dinamove legende o Šimiću, Livaji, reprezentaciji: 'Ako ne kreiraš sportsku politiku, nemoj biti tu'

11.10.2023 u 10:49

Bionic
Reading

Tportal u seriji videointervjua ugošćuje niz istaknutih pojedinaca iz svijeta gospodarstva, IT-a, kulture i sporta. U ovoj epizodi gosti su nam bili dvije Dinamove legende, Velimir Zajec i Ivan Cvjetković. Razgovarali smo dan uoči Šimićeve neopozive ostavke na mjesto člana Uprave Dinama

Dvojica legendarnih bivših igrača Modrih, Velimir Zajec i Ivan Cvjetković, i nakon igračke karijere ostali su uz nogomet: Zajec je bio trener, direktor i sportski direktor u Dinamu, a Cvjetković se počeo baviti menadžerskim poslom.

Zajec nam je ponudio svoju viziju promjena, ali i otkrio bi li se prihvatio posla u Dinamu. Cvjetković je komentirao poteze trenera Sergeja Jakirovića, a kao menadžer Brune Petkovića objasnio nam je i situaciju s njegovom ozljedom uoči ogleda reprezentacije s Turskom. Obojica su se osvrnula i na odluku Marka Livaje da napusti reprezentaciju.

To je samo dio tema koje je sportski novinar na tportalu Silvijo Škrlec pretresao u razgovoru s Velimirom Zajecom i Ivanom Cvjetkovićem.

Vizionari: Velimir Zajec i Ivan Cvjetković Izvor: tportal.hr

Ivan Cvjetković

'Šimić? Moraš se nametnuti da kreiraš sportsku politiku'

O Dariju Šimiću: 'Ako govorimo o Dinamu, što je puno zahtjevnije nego je išta radio do sada u nogometu, jer je bio i šef sindikata i skautirao za AC Milan, međutim on ima skoro 50 godina. Ali koliko po godinama imaš iskustvo, operativno ga nemaš jer to nisi radio, nigdje nisi bio sportski direktor. On nije bio sportski direktor u klubu A, B ili C, onda bi to bila točka na 'i' jer se vraćaš u svoj klub i hoćeš, možeš i znaš pomoći. Moraš se artikulirati i nametnuti se da kreiraš sportsku politiku. Ako je ti ne kreiraš, onda nemoj biti tu', rekao je Cvjetković.

 

Velimir Zajec

Livaja? Meni je sve to skupa čudno

Zajec o HNL-u i Dinamu: 'Hajduk je izgubio od PAOK-a. Dinamo je izgubio od AEK-a. To su dobre i složene ekipe. Imaju svoje vlasnike, imaju svoje navijače, imaju svoje stadione. Mi nemamo ništa. O čemu mi pričamo? Mi smo nula u Europi. I po tim uvjetima trebamo biti u Konfederacijskoj ligi. Ako uopće i trebamo biti tamo. Jer nemamo nikakve uvjete biti veliki klub. Osim navijača i tradicije. I Zagreba. Ali kako se taj Zagreb ponaša prema njemu? Ta obećanja slušamo još od Bandića, već 20 godina.' 

Zajec o Livaji: 'Marko je kao igrač potreban reprezentaciji i reprezentacija ga je trebala. Ali ako netko ne želi igrati, onda ti nemaš koga kaj tu nagovarati. To je jedan od rijetkih slučajeva u nogometu da neki igrač ne želi igrati za reprezentaciju. To smo dosad vidjeli samo u košarci, odnosno da ovi igrači iz NBA nisu htjeli dolaziti. Meni je sve to skupa čudno, ali ne treba se time opterećivati. To je njegova odluka, njegovo pravo. Šteta, jer je dobar igrač, ali najviše je sebe zeznuo. Jer igrati za reprezentaciju - to je čast i ne treba te nitko moliti. Ali ako nećeš, bolje da odeš.'

  • +13
Vizionari: Velimir Zajec i Ivan Cvjetković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Cijeli razgovor možete pogledati na kanalu tportala na YouTubeu, a više o cijelom projektu Vizionar godine doznajte ovdje.