momčad za azerbajdžan

Izbornik Dalić pronašao savršenu kombinaciju; ovakav potez nakon gaženja Slovačke posve je logičan

09.09.2019 u 08:44

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati po srednjeeuropskom vremenu u Bakuu igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro 2020. godine, a suparnik joj je reprezentacija Azerbajdžana

Hrvatska i Azerbajdžan do ovog današnjeg ogleda tri su se puta susretali u međusobnim ogledima. I tek jedna od te tri utakmice, a bilo je to u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2016. godine, bila je nešto lakša. Tada je u Gradskom vrtu Kovačeva momčad potukla Azerbajdžan 6:0 i umjesto Bertieja Vogtsa za koji mjesec na klupu Azera sjeo je Robert Prosinečki.

I već je uzvrat, s 'velikim Žutim' bio puno neizvjesniji, jer u Bakuu je bilo 0:0.

U ovim kvalifikacijama, susreli su se u Zagrebu, s time da je i sada na klupi hrvatski trener - Nikola Jurčević. A svi koji su bili u ožujku na maksimirskom stadionu, svjedočili su teško izborenoj pobjedi Dalićeve Hrvatske.

No, kako je cijela prošla sezona, nakon svjetskog srebra, u kojoj se većina hrvatskih reprezentativaca mučila zbog, prvo fizičke, a potom i psihičke isrcpljenosti, bila skromnija, onda se nadamo da će igra Hrvatske, u ovoj sezoni, bili poput one od petka, u Trnavi kod Slovaka.

  • +35
Nogomet; Slovačka - Hrvatska; kvalifikacije za Euro 2020.; 6.9.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Uspije li Dalić zadržati takav tonus kod igrača, a sigurni smo da hoće, onda Azerbajdažnu neće pomoći ni da se Jurčeviću prikljući i Prosinečki i Bilić i Asanović, odnosno da ih vodi kvartet koji je svojevremeno radio zajedno u vrijeme Eura 2008. godine.

No, šalu na stranu. Sve je u hrvatskim rukama, a prema informacijama iz Bakua, izbornik Dalić u ovu će utakmicu ući s identičnim sastavom kojim dominirao protiv Slovačke.

Ustvari, nema ni razloga mijenjati, jer upravo takva igra, brza i kombinatorna, kojom su zaustavljeni i razbijeni Slovaci, trebat će i u okršaju protiv Azerbajdžana, koji sasvim sigurno neće htjeti se nadigravati, već će čvsrto stajati u bloku i čekati svoju priliku iz kontre ili polukontre.

Dakle, na Bakcell Areni očekujemo ovih 11: Livaković - Bartolec, Lovren, Vida, Barišić - Brozović, Modrić - Rebić, Vlašić, Perišić - Petković.

I sigurni smo da će ovih 11, odnosno deset - jer Modrić je već unutra - htjeti kapetanu uljepšati 34. rođendan, kako bi i listopadnske utakmice prošle u još optimističnijem izdanju.