iskreni izbornik

Dalić priznao pogrešku koja je utjecala na igrače protiv Senegala: Nisam to smio dopustiti!

08.06.2018 u 20:26

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić zadovoljan je pobjedom protiv Senegala u Osijeku ovog petka, ali svjestan je da se ima još na čemu raditi prije početka SP-a i priznaje da nije smio pristati na odigravanje ovog susreta u popodnevnom terminu...

Naša izabrana vrsta teškom mukom izborila je pobjedu protiv Senegalaca u Gradskom vrtu, preokretom koji je započeo Ivan Perišić, a dovršio Andrej Kramarić.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Trijumf 2:1 utišat će kritičare uoči početka SP-a u Rusiji, a izbornik je priznao pogrešku zbog koje je prvo poluvrijeme tako loše izgledalo u izvedbi hrvatske reprezentacije.

'Bila su to dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme je bilo loše i to je bila moja greška zato što sam pristao igrati u 18 sati iako igramo s Nigerijom u 21 sat. To je bila katastrofa. Bilo je prevruće i to je ubilo utakmicu,' izjavio je Zlatko Dalić i dodao:

'Senegal je sličan Nigeriji, imaju brzo otvaranje, polukontru i kontru, a naš visoki presing nije bio danas dobar, jer u prvom poluvremenu vrijeme je bilo teško. Zadnjih pet minuta prvog poluvremena mi smo se raspali, raspale su se linije, a to se ne smije dogoditi. Moramo se drugačije postaviti. Igrali smo presporo i pretromo, ali smo s Kalinićem i Kramarićem napravili korekciju i preokrenuli utakmicu.'

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Izbornik smatra da kod primljenog gola nije bio dobar pritisak na zadnjeg veznog igrača, a i stoperi su loše reagirali, no sve u svemu naši su zatim pokazali da mogu igrati ofenzivan i opasan nogomet te su zasluženo pobijedili.

Kramarića je Dalić pohvalio i priznao da je jedan od favorita za mjesto u udarnoj momčadi uoči početka SP-a, a obranu nije previše kritizirao, no na jednoj stvari još treba raditi.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Problem je tranzicija iz faze napada u fazu obrane kad se izgubi lopta na kojoj moramo raditi u sljedećih pet dana,' zaključio je hrvatski strateg koji se nada da će protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu naši igrati manje dramatičnu, ali jednako uspješnu utakmicu...