perišić i kramarić zabili

Hrvatska preokretom slomila čvrsti Senegal u dramatičnom okršaju u Osijeku!

08.06.2018 u 19:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija zabilježila je pobjedu u generalnoj probi za SP u Rusiji ovog petka u Osijeku. U neizvjesnoj utakmici protiv Senegala trijumfirala je naša izabrana vrsta rezultatom 2:1, zahvaljujući golovima Perišića i Kramarića...

Dalićeva družina može odahnuti nakon dramatičnog dvoboja u Osijeku. Protiv Senegala Hrvatska je opasno živjela većim dijelom susreta, a i obrana i napad su pokazali određene slabosti, no dobra igra u završnici susreta ipak je donijela trijumf koji će utišati kritičare uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bio je to dvoboj u odličnoj atmosferi pred punim Gradskim vrtom, a iako je Hrvatska imala terensku inicijativu u prvom poluvremenu, nije uspjela uputiti niti jedan udarac u okvir gola. Najveća prijetnja bio je udarac Mandžukića glavom u 7. minuti nakon ubačaja Perišića, no lopta je prošla pokraj vratnice.

S druge strane Senegalci su imali tri velike prilike. U 18. minuti Subašić je jedva zaustavio udarac Sakha nakon što je Mane pretrčao Ćorluku i poslužio suigrača, a uoči odmora u dva je navrata Sarr mogao dovesti goste u vodstvo nakon što je nadmudrio Lovrena i Strinića, no nije uspio na pravi način zaprijetiti hrvatskom golu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Ismaila Sarr dočekao je svoj trenutak u 49. minuti kada ga je dugom loptom proigrao N'Diaye, a samom pred Subašićem nije mu bilo teško šokirati navijače u Osijeku.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Hrvatska je nakon primljenog pogotka ipak zaigrala bolje, a u 52. minuti Kramarić koji je ušao u igru umjesto Mandžukića trebao je izjednačiti, no njegov udarac pogodio je gredu. Zaprijetio je zatim Andrej još jednom pa i Rebić, a onda se našima osmijehnula sreća. U 63. minuti Perišićev slobodnjak zapeo je za živi zid i prevario Dialla te završio u mreži.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Uvođenjem Kovačića i Brozovića Dalić je pokušao u završnici susreta doći do pobjede i to mu je uspjelo u 78. minuti, kada se Andrej Kramarić dokopao jedne lopte u kaznenom prostoru i vješto ju poslao u nebranjeni suprotni kut.

  • +11
Osijek: Navijači u velikom broju pristižu na utakmicu Hrvatska - Senegal Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Do kraja susreta Senegal je mogao izjednačiti, jer je Mane pogodio gredu iz slobodnjaka, a Sane vanjski dio mreže udarcem s ruba kaznenog prostora, no Hrvatska je ipak zabilježila pobjedu koja u svakom slučaju veseli, ali i potiče na oprez uoči dvoboja s Nigerijom koji je na rasporedu 16. lipnja u Kalinjingradu...

Prijateljska utakmica:

Hrvatska – Senegal 2:1 (Perišić 63, Kramarić 78 / Sarr 49)