poslastica u osijeku

Ako Dalićeva Hrvatska impresionira protiv Senegala, spremna je za pravi rezultat na SP-u!

08.06.2018 u 16:12

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u svojoj posljednjoj provjeri uoči puta u Rusiju ovog petka s početkom u 18 sati pokušat će impresivnom igrom i uvjerljivom pobjedom protiv Senegala probuditi optimizam navijača i dokazati da je spremna ostvariti pravi rezultat na SP-u...

Zlatko Dalić imat će ovog petka zadnju priliku isprobati momčad uoči početka Svjetskog prvenstva, a Senegal je zaista idealan protivnik, s obzirom da 16. lipnja u Kalinjingradu Hrvatsku u prvoj utakmici skupine D čeka okršaj s Nigerijom.

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na odlično ispunjenom Gradskom vrtu naši će reprezentativci loviti pobjedu kojom bi probudili optimizam navijača i potvrdili da su definitivno spremni napraviti pravi rezultat na SP-u, a to je ulazak u nokaut fazu natjecanja, u kojoj je kasnije sve moguće.

Senegalci su po mnogima najjača afrička nogometna reprezentacija, a ako se naši s njima mogu nositi i dominirati travnjakom, tada ni protiv uzdrmanih Nigerijaca koji su izgubili od Srbije, Engleske i Češke u pripremnim utakmicama ne bi smjelo imati problema. Hrvatski ljubitelji nogometa također će imati priliku uživati u nastupu Sadija Manea, zvijezde Liverpoola i najuglednijeg afričkog ofenzivca današnjice koji će biti dobar ispit za Dalićevu obranu.

Ova će utakmica također rješavati posljednje nepoznanice hrvatskog izbornika. Ostaje nepoznato je li bliže Mandžukiću ili Kramariću u vrhu napada, ima li u momčadi mjesta za Nikolu Kalinića te može li poštenu minutažu dobiti i Pjaca, uz Rebića i Perišića na krilnim pozicijama.

U sredini terena također je gužva gdje je Brozović zasad u drugom planu iza Modrića, Rakitića i Badelja, ali još se stigne ugurati u udarnu momčad, dok je možda i najviše nepoznanica u obrani. Dalić pokušava igrati s tri stopera: Vidom, Lovrenom i Ćorlukom, no jedan bi ipak mogao otpasti za dvoboj protiv Nigerije i napraviti mjesta lijevom beku, a za tu se poziciju bore Strinić i Pivarić.

U svakom slučaju, pred nama je nogometna poslastica u kojoj će ljubitelji nogometa uživati i itekako bitna za naš stručni stožer. Pobjeda nije imperativ, ali bi dobro došla uoči početka SP-a...