iskreno o svemu

Dalić napokon otkrio što misli o Mandžukićevom povratku u reprezentaciju

07.10.2018 u 08:11

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni izbornik prošlog je tjedna odbio 30 milijuna eura koliko mu je za trogodišnji ugovor nudio Tianjin Quanjian

Pred Zlatko Dalićem i hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi su izazovi. U petak na Rujevicu, u sklopu Lige nacija, dolazi Engleska, a već u ponedjeljak, izbornik će u Zagrebu okupiti igrače.

Naravno, kada je idol nacije, Zlatko Dalić u pitanju, onda se i vijest o ponudi od 30 milijuna eura, koliko mu je nudio kineski Tianjin Quanjian za trogodišnji ugovor, prima s velikom pozornošću.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, sâm Dalić vrlo brzo je demantirao svoj odlazak jer fokusiran je na Hrvatsku i njezin nastup na Euru 2020. godine.

'Moji su izazovi drukčiji, moj fokus je izoštren prvo na hrvatsku reprezentaciju, na završni turnir Eura 2020. godine, a u nastavku karijere na atraktivne europske lige i velike klubove', rekao je Dalić u intervjuu za Jutarnji list.

Potom se za Sportske novosti osvrnuo i na odlazak Marija Mandžukića, jer evidentno je koliko nedostaje njegov napadački doprinos. Naime, dirketor HNS-a Marijan Kustić najavio je njegov mogući povratak u reprezentaciju.

To što tako dobro igra u Juventusu nije me iznenadilo. On je pravi fajter i to mu se vraća u životu. Daje sve od sebe u svakoj utakmici, nikad u njega nisam sumnjao. Mandžo bi nam puno značio, ali to je na njemu. Možda nakon što se odmori neko vrijeme i bude li opet željan reprezentacije'.

Znakovito, u razgovoru za SN, Dalić je i dodao da odlazak u Bjelovar i na prijateljsku utakmicu 110. godina vremešnim lokalnim klubom, baš i nije u njegovim planovima jer igrači će biti umorni i od prvenstvenih utakmica i putovanja. A taj je dvoboj na rasporedu već u utorak od 16 sati.