gubitak za izbornika

Dalić iskreno nakon što je ostao bez Mandže: Oprostio se u velikom stilu

14.08.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Hrvatskom izborniku Zlatku Daliću žao je što Mario Mandžukić više neće igrati za reprezentaciju, ali poštuje njegovu odluku i zahvaljuje mu na svemu što je dao za našu izabranu vrstu...

Naš proslavljeni 32-godišnji napadač odlučio je nakon srebra u Rusiji okončati svoju reprezentativnu karijeru. Hrvatska je tako ostala bez jednog od svojih ključnih igrača u posljednjih deset godina, a Zlatko Dalić morao se s time pomiriti i to prihvatiti.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Kada me Mario nazvao i obavijestio o svojoj odluci, naravno da mi je bilo žao što neće nastaviti igrati za reprezentaciju, no razumijem i apsolutno poštujem njegovu odluku. Oprostio se u velikom stilu, s tri gola u eliminacijskoj fazi Svjetskog prvenstva i tom srebrnom medaljom kao vrhuncem karijere,' prenosi službena stranica HNS-a izjavu izbornika koji je dodao:

'Hvala Mandži na svemu što je dao za reprezentaciju, iza njega je iznimna reprezentativna karijera. Vrhunski smo surađivali ovih deset mjeseci od kada sam izbornik i hvala mu na tomu. Sjajan je profesionalac i igrač, ne moram posebno ni govoriti koliki je obol dao našem uspjehu u Rusiji. Ne sumnjam da će, zajedno s Ćorlukom, ostati najvatreniji navijač Hrvatske, a želim mu svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere.'

'Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojima je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji, zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere,' naglasio je pak predsjednik HNS-a Davor Šuker.