FIFA_SP_2018.svg

NITKO KAO HRVATSKI KAPETAN

Daily Mail dao najbolju moguću presudu za Luku Modrića; napokon se možemo složiti s Englezima!

Bionic
Reading

Englezi su se zaljubili u Luku Modrića dok je još igrao u Tottenhamu, a divljenje našem kapetanu još je više poraslo nakon polufinala SP-a u kojem je Hrvatska sredila Englesku. Na 'Otoku' smatraju da hrvatski veznjak zaslužuje Zlatnu loptu

Engleski novinari nisu pokazivali preveliki respekt prema Hrvatskoj, ali su oduševljeni s Modrićem. Daily Mail tvrdi da je to čovjek koji će okončati dominaciju Messija i Ronalda i da bi trebao dobiti Zlatnu loptu čak i ako izgubi finale SP-a.

U tekstu se navodi da je uzeo tri Lige prvaka u nizu (četiri ukupno op.a.) te je odveo reprezentaciju do zadnje utakmice na World Cupu, najvećeg nogometnog događaja u 2018, i da je zbog toga zaslužio dobiti nagradu za najboljeg nogometaša koju su od 2008. 'privatizirali' samo Argentinac i Portugalac.

Također piše da je Messi ove sezone osvojio samo španjolsko prvenstvo, a da je Ronaldo napustio Real pa da će u Madridu sigurno napraviti medijski pritisak i stati uz Modrića, a Daily Mail smatra da bi hrvatski kapetan mogao dobiti neočekivanu potporu i iz Barcelone.

Isto tako napominje se da ukoliko Modrić pobjedi u finalu World cupa kako bi ušao u elitno društvo rijetkih igrača koji su u istoj godini došli do najvažnijeg kluspkog trofeja te onoga s reprezentacijom.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U 1974. Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller i Uli Höness su osvojili SP sa Zapadnom Njemačkom i Kup prvaka s Bayernom, 1998. Christian Karembeu je bio prvak 1998. s Real Madridom i Francuskom, a 2002. Roberto Carlos je isto napravio s Brazilom i Real Madridom.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

U nedjelju je i Francuz Raphaël Varane u prilici doći do dvostrukog trofeja (Real Madrid), ali se ističe se da je Modrićev pothvat puno veći, jer Hrvatska ima samo oko 800 nogometnih profesionalaca i malo preko četiri milijuna stanovnika. Napokon da se i mi u Hrvatskoj u nečemu slažemo s Englezima – Luka Modrić zaslužuje i mora dobiti Zlatnu loptu 2018!

Savršeni veznjak - Luka Modrić Izvor: Društvene mreže
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal