FIFA_SP_2018.svg

vršenje pritiska

Francuska javnost krenula engleskim poučkom: Počelo je podcjenjivanje i to je odlično!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.07.2018 09:32
  • Objavljeno 13.07.2018 u 09:32
Bionic
Reading

Iako francuski reprezentativci ne žele prihvatiti ulogu favorita u velikom finalu i tvrde da su izgledi za trijumf podjednaki, njihova javnost s tim se ne slaže i već podcjenjuje našu reprezentaciju, naglašavajući da su Hrvati umorni, a igra im nije opasna kao belgijska...

Englezi su podcjenjivanjem učinili veliku uslugu hrvatskoj reprezentaciji koja je izuzetno motivirana istrčala na teren u srijedu u Moskvi i ostvarila povijesnu pobjedu, protiv protivnika koji je bio pod velikim pritiskom javnosti i slomio se čim je upao u prve nevolje.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Francuskoj kao da nisu ništa naučili iz tog slučaja, kao ni iz finala Europskog prvenstva prije dvije godine, kada je autsajder Portugal svladao njihovu reprezentaciju usred Pariza jer su se Pogbi i društvu odsjekle noge nakon ozljede Cristiana Ronalda i utakmica koju su mislili da je dobivena pretvorila se u fijasko.

Tamošnji mediji unatoč svemu ne mogu si pomoći i vrše ogroman pritisak na svoje nogometaše, podcjenjujući mogućnosti Hrvatske u finalnom obračunu.

Popularni RMC jedva je dočekao posljednji zvižduk susreta naše reprezentacije i Engleske te odmah raspalio članak u kojem naglašava kako su naši odigrali punih 90 minuta više od Deschampsove izabrane vrste na ovom prvenstvu, uz dan manje odmora i da bi svježina Francuske morala biti ključna prevaga na travnjaku. Nigdje nisu spomenuli taj Portugal 2016. godine koji im je ukrao titulu s također tri odigrana produžetka na putu do titule.

Najugledniji sportski list L'Equipe za mišljenje je pitao bivšeg nogometaša Johana Micouda koji trlja ruke i prije početka finala, jer je igra hrvatske reprezentacije navodno pravi blagoslov za francuske zvijezde.

'Hrvatska ima dobru momčad, ali ostavlja puno prostora i naši će napadači profitirati,' kaže bivši igrač Bordeauxa i francuske reprezentacije.

U svakom slučaju, takva klima u Francuskoj apsolutno ide na ruku našim dečkima, a šteti njihovim nogometašima pa se nimalo ne bunimo...