NE ZABORAVLJAJU GA

Dado Pršo protiv nogometnih ikona za laskavu titulu

03.12.2014 u 21:21

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dado Pršo nominiran je za najbolju momčad Monaca svih vremena

Klub iz Kneževine će 14. prosinca proslaviti 90. rođendan, a tom će prilikom biti objavljena najbolja momčad u povijesti kluba u izboru navijača.

Uz Pršu za dva mjesta u napadu konkuriraju Thierry Henry, David Trezeguet, Fernando Morientes, Marco Simeone, Sonny Anderson, Jurgen Klinsmann, Youri Djorkaeff, George Weah, Ramon Diaz, Delio Onnis, Lucien Cossou, Rui Barros i Ramon Diaz. Trenutačno su u vodstvu Henry i Weah.

Pršo je za Monaco igrao osam godina (1996-2004) postigavši 35 golova u prvenstvu i europskim kupovima. Proslavio se kada je 2003. u susretu skupine Lige prvaka protiv Deportiva (8:3) zabio četiri gola. Monaco je te sezone stigao do finala Lige prvaka u kojem je izgubio od Porta (0:3) a Pršo je zabio ukupno sedam golova u 11 nastupam i bio drugi strijelac natjecanja iza Fernanda Morientesa koji je zabio dva gola više.

Do sada je u idealnoj momčadi Monaca popunjeno pet mjesta – vratar, te četiri obrambena igrača, a izabrani su Fabien Barthez, Manuel Amoros, Lilian Thuram, Patrick Battiston i Patrice Evra.

Pršina čarobna večer protiv Deportiva u Ligi prvaka uklesala ga je u povijest Monaca