iznenađenje na stazi

Da će ovako izgledati poredak F1 vozača ovog tjedna u Barceloni, nitko se nije nadao

22.02.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Prvi tjedan zimskog testiranja ponudio nam je odličnu formu na stazi Renaulta, Tora Rossa i Alfa Romea, a na kraju je Nico Hülkenberg odvozio apsolutno najbrži krug...

Zimska testiranja znaju nas zavarati svojim rezultatima, što bi moglo biti i ove godine, s obzirom da niti Mercedes niti Ferrari niti Red Bull na kraju prvog tjedna nisu na vrhu poretka.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pomalo iznenađujuće krug 1:17.393, najbrži u Barceloni zasad je vozio Nico Hülkenberg za Renault, dvije desetinke brže od ni manje ni više nego debitanta Alexandera Albona za volanom Tora Rossa koji je prije par dana tek prvi put sjeo u F1 bolid.

Odličan krug vozio je i drugi član B momčadi 'bikova' Danil Kvjat na trećem mjestu, a među pet najbržih još su Kimi Raikkonen u Alfa Romeu i Daniel Ricciardo u drugom Renaultu, a tek onda slijede Valtteri Bottas i Lewis Hamilton u Mercedesima.

Ferrari koji je bio najbrži tijekom prva dva dana prepustio je ostalima vrh ljestvice i zadovoljio se testiranjem postavki bolida za utrke, kao i Red Bull.

Od onih koji pak djeluju zabrinjavajuće sporo tu su vozači bivše Force Indije, a danas Racing Pointa Sergio Perez i Lance Stroll, dok je Williams jedva uspio upaliti bolid i malo ga provozati tijekom posljednja dva dana testiranja pa je povratnik Robet Kubica čvrsto zadnji među onima koji su dobili priliku juriti stazom u Barceloni.

Osim spomenute dvije momčadi s dna poretka, sve ostale su odradile velik broj krugova i imale malo problema s pouzdanosti svojih bolida.

Sljedećeg tjedna nastavlja se testiranje s još četiri dana programa, a 17. ožujka na rasporedu je Velika nagrada Australije, na kojoj sigurno poredak neće biti ni sličan ovotjednom. No, ostaje nejasno tko će od velikih momčadi biti u prednosti kad jednom započne ozbiljna jurnjava...