albon impresivan

Tajlanđanin po prvi put sjeo za volan F1 bolida i zadivio rivale: Ovo nitko nije očekivao...

20.02.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Alexander Albon bio je najugodnije otkriće drugog dana zimskog testiranja u Barceloni. Iako nikad prije nije testirao bolid Formule 1, uspješno je odradio čak 136 krugova i za volanom Tora Rossa odvezao četvrti najbrži krug...

Tajlandski 22-godišnji vozač koji je u zadnji čas dobio mjesto za volanom Tora Rossa za 2019. godinu, za razliku od ostalih debitanata koji su dugo pripremani za ulazak u elitu i već mnogo testirali po prvi je put sjeo za bolid Formule 1 ovih dana, no nije se dao impresionirati.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Doduše, napravio je u utorak tijekom jutarnjih sati zimskog testiranja u Barceloni jednu pogrešku i okrenuo se na stazi, no nakon toga bio je sve bolji i bolji te na kraju odvezao čak 136 krugova i završio četvrti u ukupnom poretku.

Takvim nastupom rivali su ostali impresionirani, a Albonu je sigurno drago što je završio ispred Lewisa Hamiltona, iako je jasno da Britanac nije vozio punom snagom.

'Rekao sam samom sebi: samo se nemoj okrenuti na stazi! I onda sam to napravio. Srećom, dan prije je Kimi to napravio pa mi je bilo lakše,' priznao je Alexander Albon kasnije i dodao:

'Brzine u bolidu Formule 1 za mene su bile šok i još se na to privikavam, ali bilo je to i ostvarenje snova.'

Albonu će ove sezone timski kolega biti povratnik Danil Kvjat, a ako ga pobijedi na stazi, učvrstit će svoje mjesto među elitom, što bi bio pravi podvig za momka koji je zadnjih godina bio na rubu da prekine karijeru zbog nedostatka financijske potpore.

Alexander je sa 148 tisuća eura godišnje i najmanje plaćeni vozač u Formuli 1 ove sezone. Lewis Hamilton pak zarađuje 50 milijuna eura...