vettel i leclerc na vrhu

Ferrari s novim bolidom krenuo strahovito u 2019. godini: Smiješi se napokon titula?

19.02.2019 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon prva dva dana zimskih testiranja u Barceloni Sebastian Vettel i Charles Leclerc u Ferrariju su bili daleko najbrži na stazi, što budi nadu talijanskih navijača da će napokon biti prekinuta suša duža od čitavog desetljeća...

Zimska testiranja možda nisu mjesto na kojem je najvažnije odvesti najbrži krug, ali ako je vjerovati viđenom nakon dva dana testiranja u Barceloni, navijači Ferrarija definitivno imaju razloga za optimizam.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, novi SF90 bolid bio je najbrži i u ponedjeljak i u utorak, u rukama Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca, a po pouzdanosti i broju odvezanih krugova Ferrari je također na samom vrhu.

Vettel je prvog dana testiranja krugom 1:18.161 iza sebe ostavio za četiri desetinke McLaren Carlosa Sainza koji je to vrijeme doduše postigao na mekšim gumama i tako preskočio Mercedes i Red Bull koji još uvijek nisu pokazali svoje karte.

'Nismo mogli poželjeti bolji dan. Bolid je funkcionirao kako treba i nismo imali nikakvih problema. Odradili smo planirani program i još malo više,' hvalio se Vettel koji je zadovoljan voznim karakteristikama novog bolida.

Leclerc je pak krugom 1:18.247 ostavio iza sebe tri desetinke Landa Norrisa u McLarenu u utorak, dok su drugi zaostali sekundu i više.

Ferrari je tako najavio svoju kandidaturu za borbu za titulu prvaka, no tek ćemo u Melbourneu 17. ožujka dobiti odgovor je li talijanski bolid zaista zreo gurnuti u drugi plan nedodirljivi Mercedes koji vlada Formulom 1 u posljednjih pet godina...