DOKAZAO SE U DERBIJIMA

Cvitanović zaslužuje priliku koju u Dinamu većina nikad nije dobila!

12.08.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Mario Cvitanović iznimno je uspješno odradio derbije protiv Hajduka i Rijeke te se tako dokazao kao mladi stručnjak kojem maksimirski klub može vjerovati. No, hoće li uprava imati strpljenja i kad upadne u rezultatsku krizu?

Kada je 42-godišnjak sredinom srpnja preuzeo vruću klupu zagrebačkog prvoligaša bilo je jasno da ga čeka teška misija na kojoj su pokleknuli puno ugledniji i puno iskusniji od njega, no Mario Cvitanović zasad se pokazuje kao odlično rješenje.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mladi stručnjak već je imao priliku voditi momčad u derbijima protiv Osijeka, Hajduka i Rijeke, a bodove je izgubio samo u Gradskom vrtu, no barem je ostao neporažen za razliku od PSV-a ili Riječana.

Cvitanović je protiv Hajduka izvrsno vodio svoju momčad, a još bolje protiv Rijeke ovog petka na Rujevici. Odlično je taktički postavio igru, a suradnja Olma i More u sredini terena pokazala se kao puni pogodak. Također je uz njega proigrao Junior Fernandes, što prethodnicima nije uspjelo pa se Dinamo vratio na vrh ljestvice HT Prve lige s kojeg je svrgnut prošle sezone.

'Ne želim izdvajati apsolutno nikoga, svi su za mene jednako vrijedni. Želim vidjeti njihov osmijeh u svakom dijelu utakmice i ja sam to vidio. Ja sam sretan, jer su oni sretni. Želim da se veselimo treninzima i utakmicama, a rezultat je samo plod toga,' izjavio je Mario Cvitanović nakon pobjede nad Rijekom, čime je pokazao da je osebujan nogometni lik, a tome su svjedočile i suze nakon Hajduka koje nije uspio zadržati.

Rijeka - Dinamo 0:2 (5. kolo 2017./18., 11.8.), sažetak Autor: YouTube

U svakom slučaju, Mario se u mjesec dana svog mandata definitivno svidio hrvatskoj javnosti i potvrdio da je priliku u Dinamu zaslužio. No, ono što njemu treba je i kontinuitet te vjera kluba u njega čak i kad rezultati ne budu na visini. To je luksuz koji njegovi prethodnici uglavnom nisu imali, osim Zorana Mamića koji je na kraju napustio klupu iz osobnih razloga.

Međutim, 'modrima' apsolutno treba trener koji će klub voditi dugi niz godina, poput Matjaža Keka u Rijeci. Samo na taj način može se napraviti iskorak na travnjaku i konačno nešto postići na europskoj sceni. Možda bi baš Mario Cvitanović trebao biti takvo rješenje Dinama...

Rijeka - Dinamo, izjave trenera Autor: YouTube