SPOR S 'NEPOSTOJEĆIM KLUBOM'

Cvitanović tuži Dinamo sudu u Strasbourgu

30.03.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu bivšega napadača Dinama Igora Cvitanovića, koji je od maksimirskog kluba potraživao 780 tisuća eura iz ugovora potpisanog 1999. s tadašnjom Croatijom d.d.

Rat na relaciji Dinamo – Igor Cvitanović se nastavlja. Ni Vrhovni sud nije presudio u korist jednog od najvećih strijelaca iz Maksimirske 128 koji je tražio novce od potpisanog ugovora za vrijeme igranja u hrvatskom prvoligašu.

'Razočaran sam, ali nisam ni očekivao da će presuditi u moju korist. Kao da je u nečijem interesu da ne dobijem taj novac. Potpuno sam izgubio vjeru u hrvatsko pravosuđe. Sada ću ići i na Ustavni sud, samo kako bih iscrpio sve pravne instancije u Hrvatskoj te stekao uvjete za žalbu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu', kazao je Cvitanović za Večernji list.

Cvitanović najavljuje da će svim europskim klubovima protiv kojih je igrao u plavom dresu poslati dopis i objasniti im da su igrali protiv 'nepostojećeg kluba'. Hrvatski sudovi, naime, osporavaju Cvitanovićev potpis s Croatijom d.d. jer je ona završila u stečaju.

Inače, prije žalbe Vrhovnom sudu Cvitanović je izgubio spor na Županijskom sudu s objašnjenjem da je tajnica stavila pogrešan žig na sporni ugovor. Tada je 'modrom' golgeteru prijetila i ovrha imovine zbog sudskih troškova koji su iznosili milijun kuna.

'Ponižen sam. Cijelu svoju igračku karijeru proveo sam u tom klubu, a sad me progone sudski ovrhovoditelji. Zbog sudskog postupka protiv kluba, koji mi od 2001. duguje 780.000 eura, sud traži od mene milijun kuna. Osjećam se jadno', rekao je tada Cvitanović, kojem su sada troškovi borbe s 'nepostojećim' klubom još više narasli.