NIJE FER

Cure opet 'u minusu': HNS ne da dnevnice!

12.10.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Uobičajena praksa HNS-a bila je da djevojkama iz reprezentacije plaća dnevnice, makar i minimalnih 36 kuna, no od rujna je i ta sitna naknada izostala

Hrvatske nogometne reprezentativke od rujna su ostale uskraćene za dnevnice, novac na koji imaju puno pravo i čiji iznos definiraju hrvatski zakoni i propisi. U ovim teškim vremenima možda bismo to i smatrali uštedom, no kako o njoj pričati kad su djevojke trebale dobiti, vjerovali ili ne, 36 kuna dnevno!

Taj mizerni iznos sad im neće biti uručen. Marija Matuzić, hrvatska Maca Maradona, nesumnjivo najpoznatija hrvatska nogometašica, pred čijim su vještinama 'padali' i puno razvikaniji muški kolege, ustvrdila je da u njezino vrijeme nije bilo problema s dnevnicama. One nisu bile velike, kaže, tek 10 ili 20 njemačkih maraka, no bile su redovite i neupitne.

Danas je stiglo vrijeme u kojem se očekuje da cijela ženska reprezentacija - volontira. Od izbornika do igračica, svi su uskraćeni za barem simboličnu naknadu i očito nikoga u HNS-u ne zanima to što na putovanjima moraju trošiti svoj novac.