LIGA PRVAKA - 4. KOLO

Čudo 'zagrebaša' za remi s Ciudad Realom

16.10.2010 u 19:28

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba dugo su odolijevali igračima Ciudad Reala te su se nakon izjednačenih 60 minuta u samoj završnici spasili i osvojili veliki bod rezultatom 30:30

Nakon tri uvodna kola ovosezonskog izdanja Lige prvaka, rukometaši Zagreba napokon su dočekali domaću utakmicu. No, odaziv zagrebačke publike u Areni bio je nešto skromniji jer u velebnoj dvorani, iako je gostovao rukometni 'dream-team', bilo je sedam tisuća ljudi.

Međutim, s obzirom na izdanje Kljajićeve momčadi u kojoj su pokazali veliku borbenost i upornost, a i zbog osvojenog velikog boda, u sljedećim utakmicama možemo očekivati ipak mnogo veći posjet.
'Zagrebaši' su dobro krenuli u utakmicu te su tijekom cijelog poluvremena bili u rezultatskom egalu. Ponekad je Zagreb vodio, ponekad Ciudad Real, ali prednost se nije povećavala na više od dva gola razlike. Isto je viđeno i u drugom dijelu, s time što je u samoj završnici pobjeda mogla otići na stranu jedne ili druge momčadi. Vukić je u 55. minuti doveo Zagreb u vodstvo 28:27. Potom je Lazarov, bivši 'zagrebaš', donio prednost gostima 29:28. Tonči Valčić pogodio je za izjednačenje Zagreba, iako je domaćin igrao s igračem manje, a Entrerrios je nepunih minutu prije kraja još jednom donio prednost gostima.



A tada je Kljajić prvi put u utakmici zaigrao s klasičnim igračem na crti, i pogodio. To jest, pogodio je Kopčo za 30:30, ostavivši suparniku posljednjih 30-ak sekundi utakmice za eventualnu pobjedu. Ipak, Aguinagalde je zapucao pobjedu te je slavlje 'zagrebaša' zbog osvojenog boda protiv trostrukog europskog prvaka moglo početi.

Kod Zagreba najefikasniji je bio Valčić sa 7 golova, a goste je predvodio Entrerrios sa 6 pogodaka. U sljedećem kolu 21. studenoga Zagreb gostuje kod njemačkog Flensburga.

TABLICA:
1. Ciudad Real 4 3 1 0 7
2. CO Zagreb 4 2 2 0 6
3. Flensburg 3 2 0 1 4
4. St. Peterburg 3 1 0 2 2
5. Constanta 4 1 0 3 2
6. Bosna Sarajevo 4 0 1 3 1