ČERVAROVA SENZACIJA

Čudo u Skopju! Poraz moćne Barce nakon 36 utakmica

25.02.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Rukometni klub Metalurg ostvario je jednu od najvećih pobjeda u povijesti. U Skopju, u desetom kolu Lige prvaka, pala je moćna Barcelona 31:29

Pred više od sedam tisuća navijača vodeća momčad španjolskog prvenstva doživjela je prvi poraz u sezoni i to nakon što nije izgubila 36 utakmica u nizu.

'Skalp' katalonskoj družini skinuo je Metalurg koji je slavio 31:29. Trener makedonskog predstavnika Lino Červar savršeno je pripremio momčad koja je na poluvremenu imala 15:11, a u 53. minuti 26:21.

Greška EHF-a prema Cindriću

Na službenoj internet stranici EHF-a potkrala se greška. Tako je u njihovoj statistici utakmice pisalo da je prvi strijelac Metalurga bio Markovski sa sedam, a da Cindrić, koji je uistinu zabio tih sedam golova, nije postigao ni jedan.

Gosti su pokušali izvesti preokret, ali njihove nade uništio je Georgievski 20 sekundi prije kraja, kada je s igračem manje zabio za konačnih 31:29.

Kod domaćina Cindrić je postigao sedam, Georgievski i Vugrinec po šest pogodaka, a u redovima Barcelone najefikasniji su bili Karabatić sa sedam i Nöddesbo sa šest golova.

Inače, makedonski mediji pišu kako je junak utakmice (uz vratare) bio mladi Hrvat Luka Cindrić (20). Ogulinac je igrao u RK Karlovcu i bio najbolji strijelac i igrač Premijer lige te juniorski reprezentativac Hrvatske.

Kao najmlađi na terenu bio je zadužen za sedmerce i sva tri je realizirao, ukupno je sedam lopti pospremio u mrežu moćne Barcelone. Svaka čast!

I hrvatski izbornik Slavko Goluža trebao bi pripaziti na ovog talentiranog 20-godišnjaka velikog potencijala.