Giannis ostao u bucksima

Čudo iz Grčke mnoge zbunilo svojom izjavom; evo zašto je odugovlačio s odlukom da potpiše ugovor težak čak 228 milijuna dolara!

18.12.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Nakon što je grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo, koji po roditeljima vuče podrijetlo iz Nigerije, potpisao novi petogodišnji ugovor s Milwaukee Bucksima, dao je zanimljivu izjavu zašto je toliko odugovlačio s odlukom i što je presudilo

Poznato je kako 26-godišnji Giannis Antetokounmpo, koji je zadnje dvije sezone proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige (MVP), odugovlačio s odlukom iako je cijelo vrijeme na stolu imao ponudu čelnika Bucksa. No, na koncu je produžio ugovor pa će tako za sljedećih pet sezona dobiti čak 228 milijuna dolara (tzv. super-max ugovor). To je ujedno najveći ugovor koji je jedna NBA igrač potpisao u povijesti...

Također treba reći kako Giannis, kojeg su kada je došao u NBA ligu prozvali 'Čudo iz Grčke', u ugovoru ima tzv. izlaznu opciju nakon četvrte godine, a kada su ga pitali koji je glavni razlog zašto je produžio ugovor čak je neke i nasmijao.

'Uvijek mi je lijepo vidjeti djecu, u mom dresu, kako me gledaju kad igram na terenu. Eto, nisam ih želio uznemiriti i zaista ne bih volio da sam gledao kako pale moje dresove po gradu', rekao je iskreno Giannis.

Podsjetimo, upravo se LeBron James među prvima našao na udaru navijača jer je dugo odugovlačio da bi na koncu, u pravom medijskom cirkusu, donio odluku o napuštanju Clevelanda. Odlučio je potpisati za Miami, gdje je proveo četiri sezone (osvojio je dvije titule!), ali se ipak u ljeto 2014. odlučio vratiti u Cleveland kako bi se iskupio. A navijaču, koji su u ljeto iz protesta po cijelom gradu zapalili na stotine njegovih dresova, na koncu su mu sve oprostili kada je 2016. odveo momčad do prve i jedine titule NBA prvaka.

Eto, Giannis nije želio da mu se nešto slično dogodi…