Australian Open

Čudo iz Dubrovnika: Ana Konjuh u finalu juniorki!

25.01.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Hrvatska 15-godišnja tenisačica Ana Konjuh izborila je plasman u finale juniorskog dijela Australian Opena, dok je 16-godišnji Borna Čorić ostao na korak od meča za titulu pobjednika

Konjuh, postavljena za treću nositeljicu, u polufinalu je sa 6-2, 3-6, 6-1 savladala nepostavljenu Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu

Mlada Dubrovkinja je tako s točno 15 godina i 29 dana starosti izborila svoje prvo finale grand slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Čudesno!

Na putu do finala Konjuh je redom prije Kuličkove pobjeđivala Australku Ellen Perez, Japanku Mami Adachi, Amerikanku Alexandru Kiick i Čehinju Barboru Krejčikovu. Protiv Kuličkove je izgubila jedini set na turniru, a za naslov će u subotu ujutro (po hrvatskom vremenu) igrati protiv Čehinje Katerine Siniakove, postavljene za drugu nositeljicu.

Podsjećamo, Konjuh će u Melbourne Parku imati priliku za dvostruku krunu budući će igrati u finalu parova sa Kanađankom Carol Zhao, a protivnice će im biti Čehinja Krejčikova i Ukrajinka Oleksandra Korašvili.

U pojedinačnoj konkurenciji juniora u finalu će igrati dva Australca, Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis. Ovaj potonji je sa 6-2, 6-3 u polufinalu savladao našeg Bornu Čorića u meču koji je trajao 61 minutu. Čorić je svoj početni udarac izgubio četiri puta, po dva puta u svakom setu, dok je nepostavljenom suparniku njegov početni udarac oduzeo tek jednom.

Australian Open, polufinale:

juniori:

Kokkinakis - Čorić (11) 6-3, 6-2

juniorke:

Konjuh (3) - Kuličkova 6-2, 3-6, 6-1