ON NIJE S OVOGA SVIJETA

Čudesno! Ricardinhov 'šou' na Euru u futsalu za dva nova rekorda

07.02.2018 u 11:27

Bionic
Reading

U četvrtfinalu Eura u futsalu Portugal je u Ljubljani pregazio Azerbajdžan 8:1, a briljirao je najbolji malonogometaš svijeta Ricardinho sa četiri pogotka

Ricardo Filipe da Silva Braga ili samo Ricardinho najpoznatije je ime na malonogometnim terenima. Svatko tko imalo prati ovaj sport zna za portugalskog čarobnjaka koji je čak pet puta bio proglašen za najboljeg futsal igrača svijeta, a od toga zadnje četiri godine.

Naravno, nezamjenjiv je u reprezentaciji koju vuče godinama, ali nikada se s njom nije okitio naslovom svjetskog ili europskog prvaka.

  • +3
Portugalski majstor futsala Ricardinho Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nova prilika je došla na Euru u Sloveniji i Portugal s Ricardinhom na pravom je putu. Dečki su se plasirali u polufinale i to na kakav način. U četvrtfinalu su demolirali Azerbajdžan 8:1, a 32-godišnji Ricardinho imao je šou.

On je zabio pola pogodaka svoje momčadi, jedan snažnim i preciznim udarcem koji je digao dvoranu na noge, zatim glavom nakon što je bio okrenut leđima, pa iz kontre, a četvrti preko cijelog terena. No Ricardinho je izluđivao suparnike i svojim driblinzima te malonogometnim trikovima zbog kojih je toliko omiljen u futsalu.

Azerbajdžan nije imao nikakve šanse iako je poveo već u prvoj minuti...

EP u futsalu 2018., Portugal - Azerbajdžan 8:1

Na utakmici su pala i dva rekorda europskih prvenstava. Nikada niti jedna reprezentacija na Euru nije zabila pet golova u jednom poluvremenu, a Ricardinho je sada došao do 21 pogotka te je najbolji strijelac u povijesti toga natjecanja.

U polufinalu u četvrtak Portugal igra protiv Rusije koja je rastužila domaćina Sloveniju četvrtfinalnim trijumfom 2:0, a drugi polufinalni par su Kazahstan (izbacio Srbiju 3:1) i Španjolska (bolja od Ukrajine 1:0) koja brani naslov te je na dosadašnjih deset Eura slavila sedam puta.