MOŽDA PADA I REKORDNA ODŠTETA

Kovačiću je dosta Reala? Priprema se teren za spektakularan transfer nezadovoljnog Hrvata...

06.02.2018 u 21:07

Bionic
Reading

Mateo Kovačić spominje se kao moguće pojačanje veznog reda Manchester Uniteda, a ovo nije prvi puta da se hrvatski reprezentativac dovodi u vezu s klubom s Old Trafforda

Mateo Kovačić se u kolovozu 2015. preselio iz Intera u Real. Od tada pa sve do danas hrvatski veznjak se nije nametnuo onoliko kojiko je želio. U većini slučajeva čeka priliku s klupe, konkurencija je žestoka, a naš nogometaš ima sve manje strpljenja.

Njegovu sudbinu u Realu, s kojim ima ugovor do lipnja 2021., pozorno prate mnogi, od navijača i novinara do klubova. Ne prođe mjesec, a da se Kovačićevo ime ne spominje u nekim transferima.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navodno najviše zainteresiranih kupaca ima u Italiji i Engleskoj, a posljednjih tjedana učestalo se spominje Manchester United.

Jose Mourinho ima visoko mišljenje o 23-godišnjem Hrvatu, a sada se o Kovačićevom dolasku na Old Trafford raspisao ugledni Guardian koji je siguran da portugalski stručnjak lovi inteligentnog veznjaka profila upravo kao što je hrvatski reprezentativac.

Mourinho odavno cijeni hrvatske nogometaše, upravo on je doveo Luku Modrića u Real dok je tamo bio trener, a od kada je na klupi Manchestera konstantno pokušava 'uhvatiti' Ivana Perišića iz Intera. Sada mu je na radaru Kovačić.

I zato ne treba sumnjati kako će se Kovačićevo ime sljedećih mjeseci često dovoditi u vezi s Manchester Unitedom pogotovo ako minutaža na Santiago Bernabeu i dalje bude 'povremena'.

Mateo Kovačić - najbolje od hrvatskog nogometaša

Inače, kada je Kovačić dolazio u Real 'kraljevski klub' je to zadovoljstvo platio 31 milijun eura što je i danas najveća odšteta što je u povijesti isplaćena za nekog hrvatskog nogometaša, a taj iznos bi možda bio i nadmašen ukoliko se naš veznjak na kraju preseli u Manchester.