vode protiv warriorsa 1:0

Čudesni niz Toronto Raptorsa nastavio se i u finalu, protiv branitelja naslova i velikog favorita

31.05.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Košarkaši Toronto Raptorsa pred svojim su navijačima svladali Golden State Warriorse sa 118:109 u prvoj utakmici finalne serije doigravanja za NBA prvaka odigranoj u Scotiabank Areni u Torontu.

Torontu je ovo premijerni nastup u velikom finalu, u koje su ušli s prednošću domaćeg terena zahvaljujući boljem učinku u osnovnom dijelu sezone. Raptorsi su ostvarili petu uzastopnu pobjedu u doigravanju, niz koji su započeli u finalu Istočne konferencije protiv Milwakuee Bucksa, te istovremeno prekinuli seriju pobjeda Golden Statea. Naime, Warriorsi su ostvarili šest pobjeda u nizu na putu do naslova prvaka Zapadne konferencije, dvije protiv Houstona u polufinalu i četiri protiv Portlanda u finalu.

Golden State igra u petom uzastopnom finalu i jedina su momčad uz Boston Celticse (1957. do 1966.) koja je uspjela najmanje pet sezona zaredom izboriti mjesto u NBA završnici. Uspiju li pobijediti Raptorse u seriji na četiri pobjede, Warriorsi će osvojiti treći uzastopni naslov prvaka, čime bi postali prva momčad nakon Los Angeles Lakersa (2000. - 2002.) koja je tri godine zaredom osvojila trofej Larryja O'Briena.

Prvo ime utakmice bio je Pascal Siakam koji je protiv aktualnih prvaka odigrao jednu od svojih najboljih utakmica. Pascal Siakam utakmicu je završio s 32 poena, osam skokova i pet asista, ali i uz nevjerojatni 82 posto šuta (14-17).

U redovima prvaka jedini raspoložen za igru bio je Stephen Curry, koji je ubacio 34 koša. Međutim, za razliku od Siakama, kojeg su pratili Kawhi Leonard (23 koševa) i Marc Gasol (20 koševa), Curryju se priključio tek Klay Thompson (21 koš). Svi ostali pojedinačno nisu zabili više od 10 koševa.

Druga utakmica finalne serije ponovno će biti odigrana u Kanadi, a na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, s početkom u 2 sata.