NAKLON DO PODA

Čudesni Japanac ima priliku prvog dana Nove godine ispisati povijest i postaviti nedostižan rekord za buduće generacije

01.01.2020 u 07:57

Bionic
Reading

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je prvoga natjecanja 68. izdanja Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima u njemačkom Oberstdorfu, a u Garmisch-Partenkirchenu mogao bi ispisati povijest te postaviti rekord

Kobayashi je lani osvojio sve četiri skakaonice ove prestižne turneje, a seriju je nastavio i u Oberstdorfu, gdje je uvjerljivo slavio s 305.1 bodom i ubilježio 16. pobjedu u Svjetskom kupu. Dakle, japanski skakač ima pet trijumfa zaredom na 'Četiri skakaonice', a to je prije njega uspjelo još samo trojici.

Kobayashi je izjednačio pothvat Nijemca Helmuta Recknagela kojem je to uspjelo prije više od 50 godina, zatim još jednog njemačkog skakača Svena Hannawalda (2001-2002.) te Poljaka Kamila Stocha (2017-2018.).

  • +5
Japanski skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Turneja se nastavlja 1. siječnja u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, a tamo će 23-godišnji Japanac imati priliku samostalno zasjesti na vrh sa šest pobjeda u nizu na Novogodišnjim turnejama.

Kakav bi to bio početak za ovaj sport da već prvog dana u povijesnim knjigama skijaških skokova osvane novi čudesan rekord.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…