WARRIORSI VODE 3-2

Čudesni driblinzi i trice Curryja; LeBron nije mogao sam!

15.06.2015 u 10:14

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi pred svojim navijačima slavili su sa u petoj utakmici finalne serije NBA lige sa 104:91 te su se tako približili samo jednu pobjedu do osvajanja titule prvaka, prve nakon 1975. kada su Rick Barry i društvo ispisali povijest

Ponovno je sjajan bio aktualni MVP Stephen Curry sa 37 koševa (šut iz igre 13-23, trice 7-13) koji je u završnici izludio driblinzima i brzim šutevima svog čuvara Matthewa Dellavedovu. Curry je u posljednjoj četvrtini, kada je nanizao 17 koševa,do ludila doveo navijače koje je zahvatila šampionska euforija.

'Bilo je zabavno, ali to sve će mi nešto značiti samo ako osvojimo titulu NBA prvaka. Potez s tzv. potpisom (driblin i šut, op.a.) samo dolazi u obzir za igrača koji u zrak podigne trofej', kazao je Curry.

Iako je LeBron James opet odigrao utakmicu za pamćenje, ubilježivši svoj pet triple-double u finalu (40 koševa, 14 skokova i 11 asistencija!), nije bilo dovoljno. Iako je Cleveland sedam i pol minuta prije kraja utakmice imao prednost 80:79, kada je Lebron ubacio daleko tricu sa devet metara, nakon toga se sve raspalo. A uz to je svoj show započeo Curry, a pridružio me se i nakratko Klay Thompson


Uz LeBrona - koji je praktički sam igrao cijelu utakmicu (nije sudjelovao samo u pet ubačaja iz igre ostatka momčadi!) jedini Cavs vrijedan spomena jest Tristan Thompson sa 19 koševa i 10 skokova. Dodajmo kako je LeBron imao šut iz igre 15-34, trice 3-8...

'Osjećam se komotno jer sam najbolji igrač na svijetu', kratko je kazao LeBron nakon što su ga pitali novinari osjeća li pritisak uoči šeste utakmice.

Kod Warriorsa je uz Curryja opet odličan bio Andre Iguodala sa 14 koševa, 8 skokova i 7 asistencija uz dodatak kako je slobodna bacanja gađao sramotnih 2-11!

Tako su Warriorsi pokazali kako su zaista teško pobjedivi pred svojim navijačima, a LeBron i društvo priliku za poravnanje serije na 3-3 imaju u utorak u Clevelandu.