SLALOMSKA POSLASTICA

Čudesna vožnja Hirschera, Ivica solidan s velikim zaostatkom

24.01.2014 u 13:37

Bionic
Reading

Nakon prve vožnje slaloma u austrijskom Kitzbühelu vodeći je Austrijanac Marcel Hirscher. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić drži sedmo mjesto sa zaostatkom od sekunde i 69 stotinki. Druga vožnja je na rasporedu u 17 sati

PRVA VOŽNJA


U prvoj vožnji šest slalomske utrke sezone koja se vozi u Kitzbühelu u teškim uvjetima vodi Marcel Hirscher. Austrijanac je zahtjevnu stazu koju je postavio Ante Kostelić odvozio u vremenu od 56 sekundi i 92 stotinke. U sniježnim uvijetima odlično se snašao i Felix Neureuther koji je zaostao 38 stotinki za vodećim, dok su svi ostali skijaši zaostali više od sekunde za vodećim Austrijancem.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je startao s brojem tri, završio je prvu vožnju na sedmom mjestu zaostavši sekundu i 69 stotinki za Hirscherom. U dosadašnjih pet slalomskih utrka, Ivica je najbolji rezultat imao na otvaranju sezone u Leviju kada je osvojio četvrto mjesto.
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Iznenađenje je priredio Švicarac Aerni koji je sa startnim brojem 27. doskijao do trećeg mjesta, što znači da je Ivicu potisnuo za jedno mjesto te je sada Kostelić sedmi.
Već sada možemo reći kako će Ivica prvu vožnju završiti na solidnom šestom mjestu. Ako se uzme u obzir da je u pet dosadašnjih utrka jednom bio četvrti, zatim 27, pa 24, i 18, a da u posljednoj utrci u Wengenu je ostao bez plasmana, ovo je najava dobrog rezultata najboljeg hrvatskog skijaša.

I dvadeseti se skijaš spustio, no nažalost Razzoli se pridružio Mattu, Chodounskom i Larssonu koji nisu završili utrku
Prva dva skijaša Hirscher i Neureuther su odlično iskoristili situaciju pa je njihova međusobna razlika tek 38 stotinki dok svi ostali skijaši imaju preko sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem.

15 skijaša se spustilo a Ivica je i dalje na solidnom šestom mjestu, ali s velikim zaostatkom za Hirscherom.

Ivica Kostelić je pao na šesto mjesto, nakon što se Pinturault probio na četvrto mjesto

Nakon deset skijaša koji su se spustili Ivica drži peto mjesto zaostavši za vodećim 1.69 stotinki. Vodeći je i dalje Austrijanac Marcel Hirscher, drugi je Neureuther koji zaostaje 38 stotinki. Treće mjesto drži Dopfer sa 1.35 stotinki, a četvrti je Thaler sa zaostatkom od 1.57 stotinki.

Snijeg jako pada, tako da je skijašima jako teško skijati

Šveđanin Andre Myhrer je za Hirscherom zaostao 3 sekunde i 26 stotinki

Krenulo je Ivica Kostelić. Nakon prvog prolaza ima 56 stotinki zaostatka, da bi u drugom imao sekundu zaostatka za Hirscherom, te je završio sa zaostatkom od sekunde i 69 stotinki
Prvi je krenuo Hirscher koji je stazu prošao u vremenu od 56,92

Austrijski Kitzbühel domaćin je najboljim skijašima svijeta koji će prvo u petak voziti slalomsku utrku. Prva vožnja na rasporedu je u podne, a postavio ju je Ante Kosteći, što garantira da će biti zahtjevna staza. Ivica Kostelić starta s brojem tri, a u dosadašnjih pet slalomskih utrka, Ivica je najbolji rezultat imao na otvaranju sezone u Leviju kada je osvojio četvrto mjesto. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim će startati s brojem 66.