ŠVICARAC NEĆE U PENZIJU

Cuche na skijama i sljedeće sezone

15.03.2011 u 20:49

Bionic
Reading

Drugoplasirani skijaš u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Švicarac Didier Cuche, koji će u kolovozu napuniti 37 godina, objavio je u utorak kako će i sljedeće sezone nastupati na natjecanjima najboljih svjetskih skijaša

On je tako okončao glasine o tome kako bi po završetku natjecanja u Lenzerheideu ovoga tjedna mogao zaključiti karijeru.

'Ono što me motivira za nastavak je strast. Skijat ću sigurno još jednu godinu, a potom ću vidjeti što dalje', rekao je Cuche.

Cuche je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu osvojio srebrnu medalju u spustu, a u Lenzerheideu će u srijedu i četvrtak ima priliku osvojiti male Kristalne globuse u spustu i superveleslalomu.

Uoči posljednjeg spusta sezone nalazi se na drugom mjestu u toj disciplini sa 14 bodova manje od Austrijanca Michaela Walchhofera, dok je u superveleslalomu vodeći sa 64 boda prednosti u odnosu na drugog Austrijanca Georga Streitbergera i 68 ispred Ivice Kostelića koji se nalazi na trećem mjestu.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Cuche je drugi sa 450 bodova manje od Kostelića koji je i prije natjecanja u Lenzerheideu osigurao veliki Kristalni globus namijenjen osvajaču Svjetskog kupa.