ISKLJUČEN ZBOG NAMJERE

Crveni karton Hrvata podijelio Rusiju: Je li ga zbilja zaslužio?

25.10.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Mijo Caktaš zaradio je u 11. kolu ruske lige svoj prvi crveni karton otkad je potpisao za Rubin. Iako su reakcije javnosti različite, iz Odjela za suđenje Ruskog nogometnog saveza ovakva odluka suca dobila je potporu...

Bivši 24-godišnji nogometaš Hajduka u svojoj drugoj sezoni u redovima Rubina doživio je prvo neugodno iskustvo na terenu, u subotnjem dvoboju protiv Tereka.

Caktaš je u 60. minuti zaradio crveni karton iako gotovo da nije niti taknuo protivničkog igrača, no ulazak džonom bio je dovoljan da ga sudac Sergej Lapočnik pošalje u svlačionicu.

Iako je ova odluka jako naljutila navijače kluba iz Kazanja, iz Odjela za suđenje Ruskog nogometnog saveza stigla je potpora sucu.

'Odluku ne treba ocijenjivati prema težini ozljede, već prema namjeri. Caktaš je pružio nogu bez namjere da igra loptu, već sa željom ići na igrača. S pozicije suca kazna je sasvim jasna,' izjavio je Stanislav Suhina, zamjenik rukovoditelja Odjela za suđenje.

Caktaš je možda prestrogo kažnjen, ali Rusi su očito time htjeli poslati poruku svima da je igra džonom nešto što neće tolerirati na travnjaku...