'Zajedno do cilja'

Croatia Rally uz potporu WRC-a pokreće međunarodnu humanitarnu akciju za pomoć sisačkoj bolnici: Trebat će puno napora, vremena i sredstava

  • Autor: V.R.
  • Zadnja izmjena 25.03.2021 15:11
  • Objavljeno 25.03.2021 u 15:08
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Uros Modlic

Jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na svijetu, World Rally Championship, u suradnji s čelnicima Croatia Rallyja, priključuju se obnovi Opće bolnice 'dr. Ivo Pedišić' u Sisku

Organizacijski odbor Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskog Crvenog križa kao nositelja projekta pokreće međunarodnu humanitarnu akciju 'Zajedno do cilja' za pomoć Općoj bolnici 'dr. Ivo Pedišić' u Sisku.

Spomenuta akcija će trajati od 25. ožujka do 30. travnja, a sva sredstva prikupljena donacijama na žiro račun HR2023600001502892305 u tom razdoblju bit će utrošena na obnovu zgrade sisačke bolnice.

Croatia Rally, koji je uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship - WRC) za 2021. godinu, a koji će od 22. do 25. travnja u Zagrebu ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih sportskih događanja, ovom prilikom pokreće inicijativu kojom će, uz pomoć građana, prikupljati financijska sredstava potrebna za uspješnu obnovu glavne zdravstvene institucije Sisačko-moslavačke županije razrušene u potresu.

Inicijatori ove međunarodne humanitarne akcije odlučili su iskoristiti dolazak svjetske manifestacije u Hrvatsku koja svake godine privlači veliki interes gledatelja kako bi pomogli lokalnoj zajednici, a podrška za ovu hvalevrijednu akciju stiže i od samih vozačkih zvijezda rallyja Thierryja Neuvillea, Sebastiena Ogiera i Teemua Suninena. O popularnosti WRC-a svjedoči i podatak kako je posljednjih godina utrke WRC-a putem TV ekrana pratilo oko 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja.

'Od samog početka organizacije i dovođenja WRC-a u Hrvatsku pokušavamo iskoristiti sve načine kako bismo svojim akcijama dali dodatni doprinos našoj zajednici. Zato naša vizija utrke od samoga početka izlazi izvan okvira sportskog natjecanja. Osim promocije naše zemlje i bogate turističke ponude, uvjereni smo da možemo potaknuti građane da ponovno pokažu svoje veliko srce te da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć izuzetno potrebna. Akciju ćemo također promovirati i izvan Hrvatske te vjerujemo u podršku brojnih gledatelja diljem svijeta, a svoj doprinos već su obećali brojni vozači koji stižu u Hrvatsku', izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nositelj humanitarne akcije 'Zajedno do cilja' je Hrvatski Crveni križ koji kontinuirano ulaže iznimne napore i pomaže stradalim područjima.

'Utrka Svjetskog Rally prvenstva po prvi puta se organizira na teritoriju Republike Hrvatske. Veliko je to priznanje za našu državu ali i automobilistički sport. Posebno smo ponosni što utrka ima i humanitarni karakter i što je Hrvatski Crveni križ izabran za partnera u provedbi donacije. Pozdravljamo ideju organizatora da se prikupljenim donacijama pomogne normalizacija života na potresom pogođenom području, u prvom redu sisačke bolnice. Obnovom bolnice dignut će se kvaliteta života na području cijele Sisačko-moslavačke županije. Veseli nas što će i nakon održane utrke i proglašenja najboljih vozača na Banovini ostati trajan trag humanosti automobilista Svjetskog Rally prvenstva', istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Ravnatelj Opće bolnice Sisak izrazio je zahvalnost te istaknuo kako će donirana sredstva uložiti u obnovu zgrade Opće bolnice kako bi ona mogla čim prije služiti svojim građanima.

'U razornom potresu 29. prosinca 2020. OB 'Dr Ivo Pedišić' u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni Organizacijskom odboru Croatia Rallyja uz potporu Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) i Hrvatskom Crvenom križu na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati', istaknuo je ravnatelj bolnice, mr.sc. Tomislav Dujmenović, dr.med.

Sve informacije o humanitarnoj akciji nalaze se na stranicama Hrvatskog Crvenog križa, a detalje o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally i Instagramu - Croatia Rally.

U humanitarnoj akciji možete sudjelovati uplatom na žiro račun:

  • ZAGREBAČKA BANKA D.D. / HR2023600001502892305 / KORISNIK: HRVATSKI CRVENI KRIŽ / Poziv na broj: 773 ; Swift: 773 / Opis plaćanja: Croatia rally za bolnicu Sisak
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!