NA SVE ILI NIŠTA

Cro Cop: Noćas ću se boriti u najvažnijoj borbi karijere!

29.10.2011 u 16:10

Bionic
Reading

Mirka Filipovića noćas iza 3 sata u lasvegaškoj Mandalay Bay areni čeka jedan od najtežih ispita karijere

Nakon dva poraza u nizu nokautom i najave čelnika UFC-a da je njegov put u američkom kavezu završio, Cro Cop je odlučio kako još uvijek nije vrijeme za konačni kraj. Mirko će još jednom navući rukavice na ruke kako bi se sučelio s opasnim američkim udaračem Royjem Nelsonom. Prijenos ovog spektakularnog dvoboja možete pratiti ekskluzivno na Fight Channel televiziji s početkom u 3 sata iza ponoći!

Hrvatska sportska ikona i jedan od najboljih boraca slobodnim silom u povijesti, noćas će tražiti impresivnu pobjedu koja bi mu možda osigurala novi ugovor s UFC-om. Neki ga guraju u staro željezo, a drugi pak vjeruju da Cro Cop i dalje ima potrebne kvalitete za sam vrh svjetskog MMA-ja. Odgovor na ovu dilemu ćemo vjerojatno saznati u nakon dvoboja protiv Nelsona.

'Nadam se da možete vidjeti novog Cro Copa, petnaest godina mlađeg. Nadam se da je to moguće. Nažalost, imam 37 godina i lako je moguće da ovo bude moja posljednja UFC borba. To nema veze s ishodom ovog meča. Izgubio – dobio, a posebno ako izgubim, možda je ovo kraj. No i ako pobijedim, možda novog ugovora neće biti', izjavio je Cro Cop na službenoj press konferenciji uoči dvoboja dodavši:

'Potpuno sam opušten pogotovo jer je ovo možda moja posljednja borba. Ovo je najbitnija borba moje karijere!'

Iako je hrvatskoj publici dvoboj Filipovića i Nelsona daleko najzanimljiviji meč UFC-a 137, popis borbi priredbe u Mandalay Bayju nakrcan je odličnim borbama. U meču večeri gledat ćemo okršaj donedavnog prvaka Strikeforcea, Nicka Diaza, i bivšeg UFC-ovog šampiona BJ Penna. Dvoboj je to koji bi trebao odrediti sljedećeg izazivača u velter kategoriji. Diaz se prvotno i trebao sučeliti s ponajboljim borcem današnjice, Georgesom St. Pierreom u meču za titulu prvaka, no neozbiljnost i nedolazak na jednu press konferenciju, koštali su problematičnog borca degradacije i meča s BJ Pennom. Kanadskom prvaku najprije je pronađen novi protivnik u liku Carlosa Condita, da bi se GSP deset dana prije priredbe u Las Vegasu ozlijedio i konačno otkazao nastup. Meč St. Pierre vs. Condit prolongiran je na neodređeno vrijeme.

Uz Cro Copa i Nelsona, u Las Vegasu ćemo vidjeti još jedan meč iz teškaškog rostera najjače svjetske MMA promocije. Matt Mitrione će se sučeliti sa snažnim francuskim udaračem Cheickom Kongom. Tamnoputog Francuza se sjećamo iz meča protiv našeg Filipovića. U vrlo iscrpljujućem dvoboju, Kongo je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Amerikanac je još uvijek neporažen, a Kongo uživa u nizu od tri meča bez poraza pa bi novi trijumf za jednog od ova dva borca značio i pozicioniranje u gornji dom teškaške tablice.

Popis borbi glavnog dijela večeri sadrži i američko-japanskim dvoboj u pero kategoriji između Hatsu Hirokija i Georga Roopa. Nakon što je izgubio u eliminacijskom dvoboju za mjesto izazivača od Marka Hominicka, Roop se vratio pobjedničkim navikama u dvoboju protiv Josha Grispija. Ispred njega je vrlo težak zadatak u dvoboju s japanskim UFC debitantom koji bi trebao kristalizirati situaciju u kvalitetom natrpanoj kategoriji do 66 kilograma.

Iako prvotno u uvodnoj borbi, s obzirom na otkaz meča GSP vs. Condit, Brad Tavares i Justin Jacoby su dobili veliku priliku nastupiti u glavnom dijelu večeri. Bit će to sjajna šansa za ovu dvojicu malo manje poznatih boraca da se predstave na velikoj pozornici.

UFC 137 je dostupan hrvatskoj publici na Fight Channelu (MaxTV, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju, 30. listopada. Priredba počinje u 3 sata iza ponoći u izravnom prijenosu iz Las Vegasa, a snimka se može pogledati čitavu nedjelju 30. listopada.

Glavne borbe:
BJ Penn vs. Nick Diaz
Matt Mitrione vs. Cheick Kongo
Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson
Hatsu Hioki vs. George Roop
Brad Tavares vs. Dustin Jacoby

Uvodne borbe:
Dennis Siver vs. Donald Cerrone
Bart Palaszewski vs. Tyson Griffin
Jeff Curran vs. Scott Jorgensen
Brandon Vera vs. Eliot Marshall
Ramsey Nijem vs. Danny Downes
Francis Carmont vs. Chris Camozzi