U TEŠKOJ MISIJI

Cristiano Ronaldo u lovu na rekord svih rekorda, ali da bi došao do njega Portugalac mora odigrati svoj najbolji Euro u karijeri

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo (36) drži brojne golgeterske rekorde, a na predstojećem Euru, u dresu portugalske reprezentacije, lovit će još jedan

Portugalu je glavni cilj obraniti naslov europskog prvaka, a usporedno s time Cristiano Ronaldo je u lovu na osobno postignuće, a za to treba zabiti najmanje šest pogodaka.

Naime, napadač Juventusa je za nacionalnu vrstu čak 105 puta (175 utakmica) zatresao mrežu, ali svjetski rekorder po golovima u reprezentaciji je iranska legenda Ali Daei sa 109 (149 utakmica).

Nije to nemoguće, ali postići šest golova bilo bi izuzetno impresivno i značilo bi da je Ronaldo imao svoj najbolji turnir ikad. Ovo je Portugalcu peto Europsko prvenstvo i on je već jedini igrač koji je zabio na četiri različita.

Zanimljivo, zabijao je na svakom međunarodnom turniru na kojem je igrao, spomenutim Eurima kao i na sva četiri Svjetska prvenstva. Zapravo, ako računamo Kup konfederacija i UEFA-inu Ligu nacija, portugalska zvijezda sada je zabila na 10 uzastopnih velikih turnira. I to je još jedan svjetski rekord.

Inače, na Eurima i SP-ima Ronaldova statistika je 16 golova u 38 utakmica. Uopće nije loše. Međutim, unatoč svemu tome, Portugalac nije imao niti jedan istinski istaknut turnir u smislu broja postignutih golova.

  • +4
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo Izvor: EPA / Autor: MARIO CRUZ

Njegov najbolji rezultat na nekom turniru trenutno su četiri gola na Svjetskom prvenstvu 2018., dok je dva puta postigao tri gola na Euru (2012. i 2016.).

Da bi srušio svjetski rekord Ronaldo mora na ovom Euru biti dvostruko bolji od svojeg dosad najboljeg rezultata po broju golova, dobra vijest za njega je da je ovogodišnji Euro proširen na 24 reprezentacije, a loša vijest kako je Portugal u skupini smrti s Francuskom, Njemačkom i Mađarskom.